0

Resepi baby bites super simple

image

Super simple food

Lamanya blog mama bersawang. Ada jugak visitor yang melawat rumah mama yang terbiar ni. Rasanya the time have come untuk mama update story mory best untuk readers mama yang gorgeous ni.

Princess tenit mama dah hampir 10 bulan. Super bijak, dah pandai babble panggil mama and mogok bila tak dapat apa yang dia nak. Hokey nama pin Nuha @ Bijak…memang akal bergeliga sungguh.

Mama dok mencari reseli super simple finger food untuk si Nuha, & mama jumpa resepi best yang murah, senang & berkhasiat.

Jeng jeng

What uallz need just a slice of wholemeal bread & microwave.

Cara caranya
♢ buang bahagian tepi roti
♢ penyek penyekkan roti sampai nipis
♢ bole roll atau bior macam tu jer
♢ nak kasi ada rasa sedap, letak a dap of butter or applesauce
♢ bakar dalam microwave for 1 min

Done.

Best kan

Love uallz

Mamasyafi

Posted from WordPress for Android

0

Resepi baby bites super simple

image

Super simple food

Lamanya blog mama bersawang. Ada jugak visitor yang melawat rumah mama yang terbiar ni. Rasanya the time have come untuk mama update story mory best untuk readers mama yang gorgeous ni.

Princess tenit mama dah hampir 10 bulan. Super bijak, dah pandai babble panggil mama and mogok bila tak dapat apa yang dia nak. Hokey nama pin Nuha @ Bijak…memang akal bergeliga sungguh.

Mama dok mencari reseli super simple finger food untuk si Nuha, & mama jumpa resepi best yang murah, senang & berkhasiat.

Jeng jeng

What uallz need just a slice of wholemeal bread & microwave.

Cara caranya
♢ buang bahagian tepi roti
♢ penyek penyekkan roti sampai nipis
♢ bole roll atau bior macam tu jer
♢ nak kasi ada rasa sedap, letak a dap of butter or applesauce
♢ bakar dalam microwave for 1 min

Done.

Best kan

Love uallz

Mamasyafi

Posted from WordPress for Android

0

Oh ligatnya anakku

Dah 7 minggu dah so jejaka kecik kesayangan mama tu jatuh dari monkey bar kat our condo playground. Hi la Iyad kesayangan mama. Ligat sungguh. As he was named, a literal translation of its meaning i guess. Iyad ~ sokongan, kekuatanhahhaha. Anak oh la anak. 6 minggu gakla berbalut/ cast

Kesiannya anak mama hencemm nie..asik gatal kat dalam cast katanya. Yer la esp time panas…haish kot kita pon tangan terperap ja..mau gatai tak hengat kan. So selepas gi google apa la bantuan as ibu, tadaaaaa pakai hair dryer.

Letak hair dryer kat start & end point cast tu utk remove trapped moisture. Alhamdulillah its work. Lega ya rabbi. Mama standby gakla Chloramine syrup as advised by his orthopedic Dr Aminudin @ Columbia Asia Setapak untuk hilangkan kegatalan tu.

Ni plak pict masa bukak cast, yang pasti robot kuning Ben 10 tu memang tak tinggal. Huhuhu. Oh BTW tu mainan febret Nuha amek dr abg nya. Memang minat sangat si Nuha kenit tu dengan robot. Doll bagai kureng sket.

image

Alhamdulillah all is well. What i learnt from here, cure is expensive…waaaa walaupun reimbursable.

Love ya
Mama Syafi

Posted from WordPress for Android

0

Rambut gugur selepas bersalin

Mommies gorgeous ada masalah ni? Bila sikat rambut lepas mandi ke pagi pagi secekak rambut gugur? Dengan rambut melekat kat sikatnya lagi dengan yang bertabur kat lantai lagi..haiyoyo stress mak noks. Itu I la kan.Uallz acaner. Cer citer sket?

Very d horror gitu kan? Kalau dengar old wives tales versi Malays, katanya

Anak hang dok menyembur nyembur air liur, satgi tengokla rambut hang gugur teruk

Betul ke? For me kebetulan jer kot. Tapi terpikir le jugak apa sebab rambut gugur lepas bersalin sampai jadik la jugak statement mak mak yang gini

Yang, I nak pegi Yun Nam la nak wat hair treatment, bole?
Bole yang, u bayor sendiri ek, bukan rambut I yang gugur, rambut u. U dah tak lawa body dah out of proportion dengan membotaknye, tak sior I. Bole le I tambah cawangan satu lg ek.

Sentap noks.

Ok BTW scene ini adalah rekaan semata mata, tak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati ;-p

So technically acaner rambut gugur ni jadik? Musykil mak. Kalau mak ikut sharing dari Pregnant Singapore masa 9 bulan pregnant kan, hormon dalam badan kita kan mencanak canak gitu, yer la nak support perkembangan baby kesayangan mama, bila baby nye dah keluar, our body clock akan regulate & kembalikan hormon kita ke paras normal. Since hormonal swing ni takes place masa pregnant, rambut yang patut gugur takla gugur sangat. Nak senangkan hati, basically rambut gugur lepas bersalin tu 2 in gitu. Nak qada balik rambut yang patut gugur sepanjang 9 bln ngandung. Normal la kan..lagikan baby fat pon nak kena shed off jugak..ni kan pulak rambut terlebih. Tak gitu dek non?

Abis tu, takder cara lain ke nak membantu mak, dasat sangat ni rambut luruh. Haish ada la uallz. Untuk maintain rambut kasi gorgeous bole buat flip flip bagai hatta beranak kecik pon…plz make sure elements kat bawah ni uallz kasi comply
♡ vitamins
♡ Biotin
♡ omega 3,6,9

Vitamin
Apa ke halnya plak? Haa jangan tak tau, nak cantik gorgeous rambut flip.flip, kulit gebu gebas please la make sure diet u all complete dengan vitamin B complex,  C, zinc & selenium make sure makan suplemen dari unsur unsur ni. Kasi cukup dosage. Jangan tak thu lagi, tambah tambah ibu menyusu selalu sangat tak cukup zinc. Uallz perlukan 15mg @ microgram  zinc tau sehari! Mama ada cek aritu kat label vita-lea Shaklee.kalau uallz amek sebijik cuma half d dosage required jer. Kalau nak kasi cukup amek 2 bijik jer vitalea. Superb uall.

Biotin
Apo ko bondo plak biotin ni? Actuall6 biotin ni dalam kategori vitamin B complex,tapi sayang kebanyakan vit B complex di pasaran takde biotin,  haiyo apa kesan tak cukup biotin kepada rambut anda? Bahaya uallz rambut rapuh/ brittle, mudah putus dan kuku rapuh. Homaigod, very d scary gitu. Solutionnya 5 mg biotin sehari insyaAllah membantu.

Asid lemak perlu, omega 3,6 &9
Minyak ikan kaya dengan omega 3, manakala sumber dari tumbuhan pulak kaya dengan omega 6 & 9. Apa sumber tumbuhan yer- borage oil, sunflower seed, primrose oil, virgin coconut oil, olive oil etc bukan setakat mengurangkan masalah kolestrol, rambut uallz jadik shiny glowy gitu.

Wah awesome kan?

Love ya
MamaSyafi
0134895962

Posted from WordPress for Android

1

DIY facial dengan Shaklee

image

Topic istimewa untuk wanita. Heheheh, sapo tanak jadik akak cantik gebuss gorgeous jer kan. Since bulan Oct kembali promo ESP & mealshake…huish seronok banget! Tambah plak ada stok alfalfa di tangan sebagai jamu penegang apa yang tak tegang, kasi padat apa yang kendur, kasi grip apa yang kurang (p/s: paham paham sendiri la yer…heheheje)

Tetiba mak terpikir apo laie ler mama nak buat dengan alfalfa & ESP ni yer????

Cer kasi idea sket….

Homemade DIY ala ala spa gitu. Ha amek ko. Tapi mak anak tiga tak sempat uallz nak tilik tilik muka bagai, moisturizer ke toner bagai pon asek terbabas…haaaaa merana kulit mak noks. Skali hamek ko, bintik bintik itam, blemish, open pores haish bermaharaja lela. Macam gambor kat bawah ni. Horror mak hokey!

image

Geram k, nak gi facial bagai tak sompat mak curi masa. Tetiba tengok kat newsfeed FB, Masters Herny Hafiz ada share pasal alfalfa scrub. Makanya mama pon cuba ler..

Nak tau cara caranya? Haaaa

Bahan Bahan
2 biji tablet alfalfa crushed
Sikit air
Sikit madu

Cara cara
Simple uallz. Alfalfa tu mam crushed pakai anak lesung tu @pastel ke mortar ek namanya.godak sket dgn air ngan madu

Waalla..tepek tepek ke muka, biar jap. Pastu scrub dgn circular motion. Meletup wa cakap lu!!!!!!

Ilang bintik itam bagai with 1 application. Yang kelakor lagi, si Iyad budak yang patah tangan bole wat statement…”muka mama hijau macam alien!” ♡♡♡♡♡♡♡

Lawak lawak.

Pas scrub bagai mama cuci dengan air suam pastu mama tepek masker ESP Shaklee. Hihihi macam macam. Tapi sebab mama takder yogurt bagai, mama bancuh je sesudu teh ESP dgn wild honey setoet. Superb uallz. Marvellous. And surely budget friendly.

Sila cuba ye
Mama Syafi
0134894962

Posted from WordPress for Android

1

Apa kesan bila anak susah makan

Harini mama share #Shakleeeffect mama. Berkaitan dengan promo bulan ni, apa lagi si darling mealshakes la. Mama nak share pengalaman mama sendiri. Bila anak dah menginjak toddlerhood sampai preschool, battle with food is so typical. Macam macam kehendak macam macam ragam. Sampai satu tahap i don’t care apa depa makan as long as depa makan. Betui tak? Pastu muka anak anak masing masing setoot ja mcm pict ihsan google kat bawah ni.

image

Muka orang susah makan

Uallz berhadapan dengan masalah yang sama. Uallz ada terpikir tak kesan jangka panjang if anak anak kita tak betui cara makan depa. Apa jadi kalau dari seawal umoq tu depa terdedah dengan fast food? Junk food? Segala mak nenek macam tu? Kalau anak anak tu cont makan junk food bagai bole tak bagi #Mealshakes untuk supplement depa. Cukup ka khasiat depa kalau still on fast food, junk food + mealshakes saja?????

Hmph, uallz rasa macam mana. Anak anak pewaris kita, kita belai kita pupuk depa semoga anak kita bukan jadik fitnah yang membahayakan kita, anak saham akhirat. Setiap suap makanan yang depa makan bakal jadik darah daging yang mencaturkan arah hidup depa. Ibu bapa mana tak nak anak sihat, berjaya dunia akhirat.

Perasan tak, bila anak kita makan merapu, kerap depa sakit. Kejap demam, kejap selsema, yang lagi parah lagi mudah kena asma. Masalah obesity dan macam macam lagi. Dah tu mula la kerap ponteng sekolah. Bila anak anak ni mula mengaji, susah nak ingat/ hafaz. Ooooo padanlah guru guru huffaz mintak mak ayah jaga pemakanan anak anak; kurangkan makanan fast food, junk food bagai sebab bole merosakkan hafazan depa.

Ok meh mama nak share sesatu k

Physical Growth @ Tumbesaran Fizikal
Satu kajian yang published @ “New England Journal of Medicine”; Dr Peter Chase & Dr Harold P Martin menunjukkan

Anak kecil yang pernah mengalami kurang zat makanan lebih kecil dari kawan depa walaupun selepas 3 – 4 tahun selepas fully nourished

sumber

Doktor ni jugak share

Kalau kurang zat aka  makan banyak tapi makanan kurang berkhasiat bolrh menyebabkan masalah berat badan bila anak membesar

Scary kan, kurang makan susah terlebih makan pon susah. Kalau tak salah mama, ulama selalu nasihatkan bagi perut kita pada 3 bahagian, sepertiga utk makanan, sepertiga lagi utk minuman. Makan terlebih pon jadik punca sakit

Hmph. Bahaya ek makan tak berjaga. Nauzubillah. Moga Allah pelihara anak anak kita semua ye.

Perkembangan Minda @ Intelectual Development
Baca ni. Extracted dari Journal of Nutrition 2010. sumber

Kanak kanak berumur 2 tahun yang kekurangan zat makanan adalah 16% lebih cenderung untuk gagal dalam sekurang kurangnya 1 subjek bila bersekolah jika dibandingkan dengan anak anak yang cukup zat makanannya

Kenapa ek? Scientist dari United Nation Stabding Committee in Nutrition dalam kajian tu kata even kalau anak kita kurang sikit zat makanan boleh affect education depa!

Waaaaa super d scary, tanak la mama set thw wrong foot path untuk my loved one long life education. Hhmph..harus ku beri makanan berkhasiat ni. Caiyok! Meh mama nak pulung bagi mealshake & omegaguard kat anak mama, bagi super bijak. InsyaAllah.

Perkembangan Emosi & Psikologi
Dr Lawrence Wilson dari Center for Development ada buat kajian pasal kandungan mineral dalam rambut si manja; uish jangan tak tau Kak Ton dari rambut bole kesan masalah psikologi. Bukan mama yang cakap dari Dr Lawrence yang tulis, mineral e.g Calcium  ada kesan langsung kepada perkembangan psikologi anak!!!!!

Wah menakjubkan sungguh! Salah satu penyebab masalah autism, depression, bipolar disorder etc disebabkan oleh ketidak seimbangan mineral dalam badan anak!!!!! Horror noks.

Oh no!!!

image

sumber

Ni hasil tulisan Dr Lawrence pasal hair mineral analysis, huish takut mak nokss

image

Tulisan Dr Lawrence

Dr Lawrence Hair Mineral Analysis

Ooh bahaya sungguh bila terkurang or terlebih zat ek, macam macam penyakit plak mai

Behavioural Development
Dr David Barret dari Harvard Medical School dan Dr Marian Radke Yarrow dari National Institute of Health buat kajian pasal nutrisi pada anak berumur 6 -8 tahun. Yang menariknya

Masalah sosial pada anak 6 -8 tahun menunjukkan kesan poor nutrition memberikan kesan lebih teruk berbanding dengan pendedahan ilmu pada mereka!

Huish, maknanya jangan tak tau diet tak seimbang bole sebabkan anak kita lemau, & kurang kemahiran sosial

Waaaaaah ngerikan kesan nutrisi tidak seimbang pada anak kita.

Penting sebagai ibu kita berikan yang terbaik untuk anak kita ye

Bye

Love ya

Posted from WordPress for Android

2

Big Fat Lie – Ibu Menyusu Tidak Memerlukan Suplemen Part 2

Hish suka benor entry tergantung. Ok time to menyambung. Apa sebenarnya yang breastfeeding mommies perlukan. Since mama ni pon skrang breastfeeding mom after pencen sekian lama, maka bermula la episod pembelajaran baru yer dok.
image

Mau tak, baby uallz sedut nearly 1000kcal sehari! Padanla mommies gorgeous lepas beranak, instead of badan di pam pam jadik selim melim gitu. Sungguh berperasan hohoho.

Air

Fakta best, pengambilan cecair sangat penting. In a nutshell keep yourself hydrated. Make sure mommies minum 2.5 ke 3 liter air sehari. Tapi kan jangan overdo, terlebih air kesian kat buah pinggang & bole menyebabkan susu merudum!

Kalori cukup @ 2500kcal
Yang penting jugak, make sure kalori cukup 2500 kcal/ sehari tapi bukan empty calories @ sugary foods, sweets, donut what eva, yang superb protein based diet. Hmph..macam mana nak sukat jumlah protein yang mommies kens ambil? Kalau ikut website about.com cara mudah,

untuk setiap sekilo berat badan i.e 2 Ibs u allz perlukan 2 g of protein.

Banyak ke? Kalau berat uallz 50kg, ha jangan tak tau lebih kurang 100g protein/ sehari
Usih banyak tu! Kalau pi bantai semua protein tu dr sejenis makanan i.e daging ke seafood hmph mau kena gout gotu. Horror kan. So campurkan protein dari sayuran jugak yer macam tofu, tempe, susu soya, susu lembu, susu kambing etc. Bukan setakat protein calcium pon dapat uallz. Bonus kan. Kalau rasa rasa tak mampu top up la dengan suplemen mcm Shaklee ESP ke. Heheheh

Ada plak yang ternganga kat sini

ooooo padanla depa kata minum ESP susu meriah, rupanya kasi cukup protein dalam badan

Kesilapan berpantang melampau jugak bila mommies tak dapat protein yang cukup, macam mana nak bertenaga ngan cukup susu? Asik makan bilis jer, lama lama mommies keding mcm bilis. Hover kan?

Elakkan rokok, alcohol, ubat terlarang
Mommies especially yang muslim, insyaAllah takder la merokok & minum alcohol, cumanya jangan lupa kalau cik abe merokok & asap rokok kena kat mommies bahaya tau dapay nicotine free. Nicotine ni bole keluar dalam susu tau…so very d dangerous gitu.

asid lemak perlu
Mommies ingat tak waktu pregnant uallz amek neurogain @ omegaguard kenapa ek? Asid lemak penting untuk build baby nyer nervous sysyem
Ooooo macam tu, ambil jugak sumber omega 6 dari tumbuhan macam kuaci, jagung, minyak zaitun, virgin coconut oil. Bagus tu. InsyaAllah cukup omega 3 & Omega 6 boleh membantu sel sel otak bergabung. Mommies mana tak nak anak bijak kan?

Folic Acid @ Vit B9
Ni paling penting untuk mommies yang on birth control pills, tau tak ia bole menyebabkan mommies mengalami defisit folic acid? Tambah pulak kalau uallz ni pesen tak makan sumber asli folic acid i.e asparagus, kobis, kacang pea, & bayam.

eh mana boleh I makan dayur sayur tu semua, sejuk!!!!!!nanti kembang urat mak noks

Haaa sebab tu la nurse @ doktor selalu pesan mommies untuk makan prenatal supplement i.e obimin ke Shaklee Vitalea or Shaklee B complex

Zinc
Ibu menyusukan perlukan 15 – 20 mg zinc sehari. Jangan tak tau, kurang zinc bole menyebabkan masalah rambut gugur
Banyak sumber zinc kat luar, makanla telur, daging merah, oat & whole wheat flour.
Kalau tak cukup, cer check label suplement korang, cukup tak zinc dalam tu. Kalau nak try vitalea pon sesuai

Kalsium
Mommies perlukan 1200 – 1500 mg Kalsium sehari untuk memastikan kesihatan tulang mommies & baby. InsyaAllah cukup kalau mommies ambil 4 gelas susu segar / full cream setiap hari.

Tak lalu minum susu Shaklee Osteomatrix kan ada

Konklusi
Mommies tak perlukan milk booster andai cukup zat dalam badan.

0

Big Fat Lie- Ibu Menyusu Tak Perlukan Suplemen!!

Wah sentap uallz tajuk entry ni. Apa ke hal nye plak mama anak 3 meraban. Kata SID Shaklee perhal plak status provoke melampau gitu, mana hilang “kesetianmu” pada produk suplemen.

Mau tak dek non, mama perasan la banyak benor soklan dekat group group; tak kesah la FB group ibu ibu segala macam or forum forum, kerap sangat ada soklan berbunyi ala ala gini

Tolong sis, susu saya sikit 2 oz/ 3 oz bla bla jer setiap kali pump, macam mana nak naikkan pengeluaran ek

Pastu sure la ramai la ahkak ahkak terror aka tukang jual jamu/ vitamin/ jus magic segala bagai menjawab ala ala gini.

Sis, PM saya yer, saya ada jual jamu xxxxx sekian gerenti bole tambah susu punya

Or macam ni

Dapatkan produk Shaklee, set penyusuan budget untuk melimpah ruahkan susu anda

Wah so sarcastic gitu noks. Tak pun ada la FB ads yang bunyi ala ala

Susu melimpah ruah sampai penuh peti ais, selepas saya makan produk ♤●♢♢●♢■

Tak cukup dengan caption konon kononnya ayat vogue d vass nah amek ko ada plak gambor susu penuh peti or baby mungil senyum kenyang or gambor hasil

Alamak ada yang terasa ke? Ok so harini mama nak share ilmu basic penyusuan. Betul ke breastfeeding perlukan magic diet/ fad product untuk ensure sustainability of breastmilk production?

Sebagai hamba Allah, kita harus mengakui betapa hebatnya ciptaan Allah yang Esa. Pi mana sekali pun sekali kat Utopia, Uganda ka Afganistan ka mana ka, memang fitrah ibu kurus ka gemok ka tinggi ka rendah semua Allah bagi susu sebagai makanan terbaik anak kita. Percaya tak kalau mama kata

how deprived our diet are, our body still will generates breast milk for your little buds!

Sebab tu mama nak share quote ni

The quality of breast milk is only affected in extreme cases of deprivation, or by excessive intake of a particular food. 

Sumber: womenshealth

Sebab tu mama kata ahkak ahkak hat dok jual product lebat susu or yang sewaktu dengannya tu PENIPU BESAQQ . Hish, awat mama; sampai macam tu ka depa nak tipu pengguna??BIG FAT LIE sungguh noh depa ni.

Jeng Jeng Jeng

Haish, tak aih!janganla dok bersangka buruk kat orang macam kami semua noks; tak dak niat kami nak tipu adik kakak maneees semua. Jangan tak tahu yang

Food absorbed by a nursing mother not only fulfills her own nutritional needs, which are greater during the postnatal period, but also enables her to produce milk. A woman who does not feed herself properly may still have a healthy baby, but it will be to the detriment of her own health. If you lack sufficient nourishment, your body will make milk production its first priority, and your needs will go unmet.

image

Regardless of your diet, insyaAllah anak anak kita semua sihat jer..tapi yang sengsaranya badan mak nye la.

Sebab tu jugak Allah suruh kita sayang ibu kita sebab apa, untuk anak tersayang; untuk mencukupkan nutrien anak, deposit nutrient dalam badan si ibu yang digunakan. Betoi ka?

Nak buat macam mana, kena pi suplemen ke uallz? Ehem ehem jangan silap yer

Simple analogy macam ni la katala uallz ada kereta mazda 6 kaler merah lip lap (owh my dreamz car gitu). Dilenjan ke sana sini, terjun lopak, naik gunung, racing atas highway bagai tapi tak pernah servis, tak penah kot teringin nak cuci ka nak antaq pi wax/ polish ka. Agak agak lepas 2 -3 tahun, enjin mazda 6 I tu tip top lagi ka? Body hat merah lip lap tu gamak la dah jadi macam belacan. Sikit merah pon tak nampak. Hambek mai.

Sayang ker nak keluaq duit sikit nak antaq kereta pi servis pi basuh kasi kilat. Tuan kereta lagi bertambah chenta gitu.

Nantikan sambungan entri ni

Bye..

Posted from WordPress for Android

2

Milk Booster Herbs Busted!! Antara Realiti & Gimik

Salam mommies semua. Short entry for today, pasal milk boosters. Sebabnya ramai salah anggap ambik Alfalfa Shaklee sebagai milk booster pastu susu melimpah ruah.

Percaya tak korang yang bila susu kurang/ sikit jangan terus tibai milk boosting herbs?? Kena pahamkan dulu pasai apa susu merudum. Antara sebab musabab nya
♡ ada lapse dalam sesion penyusuan
♡ tidak mengosongkan breast dengan kerap
♡ suction pump merosot vacuum
♡ Diet melampau untuk kuruskan badan
♡ masalah kesihatan – demam etc
♡ stress di rumah atau pejabat

Pasai apa? Memetik kenyataan daripada The Academy of Breastfeeding Medicine protocol on galactogue use

Prior to the use of a galactogogue, thorough evaluation should be performed of the entire feeding process by a lactation expert. Reassurance may be offered, if appropriate. When intervention is indicated for the dyad, modifiable factors should be addressed: comfort and relaxation for the mother, frequency and thoroughness of milk removal, and underlying medical conditions. Medication should never replace evaluation and counseling on modifiable factors.

Sumber: boobgeek

Penyusuan susu ibu, adalah satu fitrah yang Allah SWT ciptakan. As what the fitrah is, manusia hanya merancang Allah jua yang menentukan. Tugas kita sebagai ibu sentiasa tanam dalam diri kita Allah takkan uji kita dengan susu yang sikit kalau kita tak mampu atasinya. We never know, mungkin susu merudum sebab kita stress melampau, mungkin Allah nak gantikan rasa stress di tempat kerja dengan some thing else, perhaps working from home. Or even Allah nak kita improvekan pemakanan.kita sebagai ikhtiar. And again emphasis in our mind

Pengambilan milk booster macam alfalfa, supplemen dsb adalah sebagai asbab shj.Yang menyembuhkan hanya Dia, Allah SWT

Tuntutla ilmu penyusuan, sebagai ikhtiar dan istiqamah dalam penyusuan. InsyaAllah setiap teguk susu yang diminum, lautan pahala untuk si ibu. Continue doa for ur kids, sebab doa seorang ibu adalah sangat mustajab.

Love you all

Muahs

Posted from WordPress for Android