0

Shaklee Water Pitcher di Musim Air Bercatu Kuala Lumpur

Asslamualaikum readers mama sayang…seminggu mama membisu, mama demam yang respiratory track infection..sampai 10 hari demam..batuk dah terkira hari dah..dahla mama baru lepas operate kan? Memang la mencabarkan? Mama demam sekali dengan Iyad. Si manja mama tu kena bacterial infection sian berkahak bagai lagi…alhamdulillah Nuha still sihat. Nuha dah 24hari..tak percaya rasa minggu depan dah cukup sebulan anak dara kecik mama..
Btw Nuha dah sunat, Dr Marsita Mansor (my obgyn) sunatkan dia di Klinik Medina since mama jumpa doctor sebab risau kenapa mama demam..sebabkan ada infection kat wound ke? Alhamdulillah wound clear..cuma lungs mama berkahak….

Nak dijadikan cerita, rumah kami terlibat dalam catuan air plak..Zon 4 Gombak gitu….waaaaaaa memang nanges..rumah bertingkek tingkek harapkan air dari tangki ataih jer la…misserables gitu. Mandi pon bercatu..kalau Nuha kenit tu yer la..mama bole mandikan dia pakai air segayung…dibuatnya mama Nuha ni ke, ayahnye ke..cukupker air segayung..sah sah tak cukup yer dok. Nak pulak dalam rumah ni ada orang confinement..memang nak tak nak kena masak kat rumah, air minum lagi lagi..air toilet lagi…memang haru!!!! Pastu bila air datang sekejap sekejap..air nya ya rabbi ada kaler kaler keladak gitu & obviously la ada bau bau assemm memang loya tekak mak nak minum even lepas masak

image

Nampak tak air dalam botol sebelah water pitcher tu, ha tu la rupa air yang ditadah dari paip rumah i gitu…loya tekak nak telan even lepas masak, sebab memang ada bau gitu. Alhamdulillah rezeki ada water pitcher memang berjasa sungguh. Mudah & selamat. At least mama tak perlu risau dengan segala keladak, lebihan klorin etc masuk dalam perut mama & family yer dok

Yang super awesome nye..especially time takder air ni mana la dapat nak pakai filter besar bagak…kata nak dapat air pon bercatu apa kes..kena plak kot pakai filter yang jenis banyak air terbuang dari filtered kan? Membazir saja..yang ni memang senang, sbb catridge pon kecik. Bila supply air resumed jer jenuh pakat tadah air serumah abisla dek non semua bilik air di tadah gitu pastu bila sampai turn air nak minum ke masak ker..kita tuang jer dalam pitcher tu..kejap jer filtered. Takdernya kena tunggu lama..dalam 2 min dah siap filtered segelen air.sonang bangat..air pon rasa manis jer..lagi sedap dari air suam mati gitu.

Memang awesome sangat. Parents in laws yang selama ni kurang menyakini Shaklee Get Clean Pitcher pon sekarang suka jer…sebab air rasa sedap & jernih jer.

Memang mama suka sangat la pakai filter ni. Sebab apa yer?
♧ 1 catridge refill bole filter 80 gelen air @ 303 L air..bayangkan dapat kualiti air macam air mineral dengan harga sangat murah
♧ 99% bahan pencemar dalam air includes mercury, plumbum, kadmium, klorin & macam macam lagi
♧ portable & electric free
♧ catridge carbon yang super kecil & diperbuat dari sabut kelapa

Awesome kan? Memang berbaloi. Harga pasaran untuk 1 set RM 460. Dalam set ni ada:-
♧ 1 jug water pitcher + 1 catridge karbon + accessories
♧ 1 set refill catridge (comes with 3 catridges unit)

Memang cukup untuk kegunaan filter setahun..lepas tu cukup dengan beli refill catridge jer. Untung kan?

image

Mama memang make sure bila travelling bagai water pitcher ni angkut sekali…mudah banget. Takyah sebok nak cari air mineral bagai..kena plak kalau tempat air rega mahal…memang superb. Tengah berangan nak beli sebijik letak kat opis..senang sket i nak minum gitu…heheheh

Sekarang ni Shaklee memang tegas pasal harga ahli untuk ahli sahaja..so kalau nak murah..jadi ahli tak semesti kena jual..bole jer untuk pakai sendiri..memang berbaloi baloi.

Love ya
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements