Image
0

Oh superb Omega Guard

20130208-153956.jpg

Bila sebut minyak ikan, selalunya kita akan bayangkan cecair putih melekit yang berbau sungguh “fishy” itu. Oh saya sangat tidak tahan dengan bau minyak ikan sebegitu. Ada alternatif lain, kalau kita rajin jalan-jalan di farmasi, macam macam jenama ada. Harganya pon bole tahan. Hmph… Jadi macam mana untuk kita pilih minyak ikan yang terbaik?

Ada tujuh kriteria yang kita sebagai pembeli patut tahu sebelum membeli sebotol minyak ikan iaitu ketulenan, kesegaran, potensi, nutrien, struktur molekular, ‘bio-sustainability’ dan kos.

Bila bercakap tentang ketulenan minyak ikan, kita perlu sedar yang terdapat banyak spesis ikan yang dicemari oleh PCB PCB, logam berat dan dioxin yang merbahaya untuk kesihatana terutamanya untuk kanak-kanak dan bayi dalam kandungan. Minyak ikan tulen boleh didapati melalui proses ‘molecular distillation’ yang berkesan utul menyaring toksin dari minyak ikan itu. Berita baik untuk anda semua, Shaklee Omega Guard melalui proses ‘triple molecular distillation’! Bukan sekali ia melalui proses penyulingan TAPI 3x. Sebab itu Omega guard adalah minyak ikan ‘ultra pure, pharmaceutical grade’ yang terbaik untuk kita semua.
Bila bercakap mengenai minyak ikan segar, ia sepatutnya tidak mempunyai bau “fishy” bagai ikan yang dah bermata merah, pecah perut atau bau-bauan seperti lemon.
Kemungkinan besar perasa lemon dimasukkan utk “masking” bau ikan yang sungguh euwwww itu

Minyak ikan terbaik seharusnya nempunyai potency Omega-3, omega-6, DHA dan EPA yang seimbang. Kandungan nutrien yang tidak seimbang, bole menyebabkan “reverse reaction”. Penat kan beli “fish oil” mahal, tapi akhirnya dibuang

Minyak ikan yang bagus sepatutnya mempunyai kandungan omega 3 melebihi 200mg per kapsul

Bio-availability minyak ikan bergantung kepada struktur molekulnya. Jika stuktur molekulnya dalam bentuk natural, ia lebih mudah diserap oleh badan.

Sustainability juga penting, sebaiknya pilihlah minyak ikan yang diperbuat daripada ikan yang diiktiraf oleh pihak berwajib

Yang terakhir pastikan harga minyak ikan setanding dengan kualitinya.

Untuk saya, pastinya Shaklee Omega guard. Saya jatuh cinta dengannya. I am loving it so much. Memandangkan Feb 2013 ini adalah bulan promosi omega guard, anda bole mendapatkan lebih nilai untuk wang anda. Yang pasti, ada pakej istimewa untuk anda semua

PM/ e-mel/ whatsaps saya utk keterangan lanjut promosi ini naza.akmar@gmail.com /0134895962

0

My Shaklee Journey

Yey first official blog entry, by the way en hubby xkan sangka bini dia dah start blogging. Blogwalking tu mmg hobby si isteri kan. Hehehe
Waktu untuk share apa hubungan saya dengan Shaklee. Maka dengan ini saya mengumumkan saya adalah Shaklee Independent Distributor (SID). Delivery ke mana sahaja je by pos, sapa yg nak COD area Bintulu Sarawak jer la
Saya jatuh cinta dengan shaklee mula-mula sekali dengan Mealshake sejak Feb 2012, saya beli melalui sahabat saya yang sekarang bergelar Master u.
Almaklumla buah hati saya yang dua tu picky eater- si kakak susahnyer nak makan makanan berat, si adik tak suka sayur2 or even ikan, ayam.
Mama nye masak kena sembunyi ingredient itu. Sigh, itula cabarannya. Nak tengok buah hati saya? Tunggu post lain yer. Alhamdullilah anak2 saya dah mula menunjukkan minat makan
Nak dijadikan cerita, putera saya baru start playschool tahun lepas hai memanjang jer la idong berhingus, batuk & demam. Klimaknya, bulan 6 tahun lepas si adik ni kena pneumonia. Waaaa menangisla mama, apatah lagi en suami ke saudi masa tu. Bila kenangkan waktu tu dan lihat gambar putera itu sedih plak.Sob..sob

20130206-205636.jpg

Keluar spital, pead kami syorkan start dengan cod liver oil yg sgt tak sedap untuk enhance imuniti anak ni, tapi memandangkan bau nyer tak leh tahan muntah, maka saya bercintalah pulak dengan omega guard. Alhamdulillah sejak itu saya join Shaklee as SID, dan sekarang saya nak share pengalaman saya dengan anda semua

Itulah hikmah dari kepayahan yang Allah tentukan untuk kami, dari setiap kesusahan pasti ada kesenangan kan
🙂

XOXO

20130206-210049.jpg