0

Oh ligatnya anakku

Dah 7 minggu dah so jejaka kecik kesayangan mama tu jatuh dari monkey bar kat our condo playground. Hi la Iyad kesayangan mama. Ligat sungguh. As he was named, a literal translation of its meaning i guess. Iyad ~ sokongan, kekuatanhahhaha. Anak oh la anak. 6 minggu gakla berbalut/ cast

Kesiannya anak mama hencemm nie..asik gatal kat dalam cast katanya. Yer la esp time panas…haish kot kita pon tangan terperap ja..mau gatai tak hengat kan. So selepas gi google apa la bantuan as ibu, tadaaaaa pakai hair dryer.

Letak hair dryer kat start & end point cast tu utk remove trapped moisture. Alhamdulillah its work. Lega ya rabbi. Mama standby gakla Chloramine syrup as advised by his orthopedic Dr Aminudin @ Columbia Asia Setapak untuk hilangkan kegatalan tu.

Ni plak pict masa bukak cast, yang pasti robot kuning Ben 10 tu memang tak tinggal. Huhuhu. Oh BTW tu mainan febret Nuha amek dr abg nya. Memang minat sangat si Nuha kenit tu dengan robot. Doll bagai kureng sket.

image

Alhamdulillah all is well. What i learnt from here, cure is expensive…waaaa walaupun reimbursable.

Love ya
Mama Syafi

Posted from WordPress for Android