1

DIY facial dengan Shaklee

image

Topic istimewa untuk wanita. Heheheh, sapo tanak jadik akak cantik gebuss gorgeous jer kan. Since bulan Oct kembali promo ESP & mealshake…huish seronok banget! Tambah plak ada stok alfalfa di tangan sebagai jamu penegang apa yang tak tegang, kasi padat apa yang kendur, kasi grip apa yang kurang (p/s: paham paham sendiri la yer…heheheje)

Tetiba mak terpikir apo laie ler mama nak buat dengan alfalfa & ESP ni yer????

Cer kasi idea sket….

Homemade DIY ala ala spa gitu. Ha amek ko. Tapi mak anak tiga tak sempat uallz nak tilik tilik muka bagai, moisturizer ke toner bagai pon asek terbabas…haaaaa merana kulit mak noks. Skali hamek ko, bintik bintik itam, blemish, open pores haish bermaharaja lela. Macam gambor kat bawah ni. Horror mak hokey!

image

Geram k, nak gi facial bagai tak sompat mak curi masa. Tetiba tengok kat newsfeed FB, Masters Herny Hafiz ada share pasal alfalfa scrub. Makanya mama pon cuba ler..

Nak tau cara caranya? Haaaa

Bahan Bahan
2 biji tablet alfalfa crushed
Sikit air
Sikit madu

Cara cara
Simple uallz. Alfalfa tu mam crushed pakai anak lesung tu @pastel ke mortar ek namanya.godak sket dgn air ngan madu

Waalla..tepek tepek ke muka, biar jap. Pastu scrub dgn circular motion. Meletup wa cakap lu!!!!!!

Ilang bintik itam bagai with 1 application. Yang kelakor lagi, si Iyad budak yang patah tangan bole wat statement…”muka mama hijau macam alien!” ♡♡♡♡♡♡♡

Lawak lawak.

Pas scrub bagai mama cuci dengan air suam pastu mama tepek masker ESP Shaklee. Hihihi macam macam. Tapi sebab mama takder yogurt bagai, mama bancuh je sesudu teh ESP dgn wild honey setoet. Superb uallz. Marvellous. And surely budget friendly.

Sila cuba ye
Mama Syafi
0134894962

Posted from WordPress for Android