0

Anak sihat dengan Shaklee Mealshake

Hi you all, mama ada pop quiz ni, siapa jawab yes angkat tangan. Anak- anak comel you all cerewet pasal makan? Nak makan jajan & what not? Huhuhu, mama pernah melalui fasa tu. You all tak craving for junk food is a sign of nutritional deficiencies.
Sentap hokey? Mana tak, minum susu ajer tak dapat memberikan keperluan nutrien kepada anak-anak lebih 2 tahun. Bila badan tak dapat semua nutrien yang diperlukan mulalah ada signs pelik-pelik macam makan candy utk tingkatkan paras gula darah, memang la ada energy tapi kejap jer. Sebab tu jugak is boleh melemahkan sistem pertahanan badan anak kita – tu yang jadinya kerap selsema, batuk, demam dsb. Nak pulak anak yang hantar day care lagi la sonang kena penyakit.

20130516-054955.jpg
pict

Anak mama sendiri Syafi Humaira pon gitu ler kekdahnya sampai la mama jumpa Shaklee Mealshake. Pencarian yang lama you all, hikmahnya Allah bagi mama kesempatan bagi susu mahal cap p*********re untuk si manja mama. Rabak poket hokey, itupun mama bagi susu itu 1-2 kali sehari sebagai makanan tambahan. Tambah pulak dengan susu S*********n J********r lagi. Haiyo anak sorang minum susu formula tapi kos gedebuk you all!!!!! Pengsan mama k. Yer la susu mahal tu ajer dah lebih RM200 sebulan tau…Hohohohoh.
Bila mama jumpa Shaklee Mealshake mama terus jatuh chenta you sebab
1) ia memberikan lebih 15mg protein dalam setiap hidangan
2) tiada pengawet tiruan
3) penggunaan sumber vitamin semulajadi

Tak percaya, tengok ni pulak

20130516-055907.jpg
Yang mana satu pilihan hati, sendiri mau pilihlah….hehehe
Apa yang you all tunggu, insyaAllah banyak khasiatnya. Syafi buah hati mama sekarang berselera you all, macam-macam dimintaknya mama masak. Adik Iyad pon sama, kejap sorang nak makan nasi goreng, mee goreng, donut lagi sampai ke keropok lekor! Nak dikisahkan kat Bintulu ni takder keropok lekor sedap, mama gugel resepi & buat keropok lekor sendiri. Marvellous gitu.
So you all nak anak yang berselera makan,badan sihat & bijak? Ambillah mealshake. Superb gitu

Luv
Mama Syafi

Advertisements
0

Untung ke Bisnes SHAKLEE

Untung ke bisnes Shaklee? Tu soklan yang mama sendiri penah tanya upline mama dalam Group Shaklee2U ( sebahagian dari keluarga Jutawan Shaklee). Yer la, dapat apa you all dealer suma sharing Shaklee. Beli barang dapat member price, mama pon boleh. Dah lama mama beli barang pakai ID sendiri. Takder la susah pon.
Bila tengok story dalam group ramai yang income beribu, puluh ribu, ratus ribu pun ada you all! Mama nak citer ni, tu bukan income setahun, dapat gedebuk tiap-tiap bulan! Mantap tak. Ada pulak yang dok share share bonus lah pegi convention bagai. Hapo nih? Naik jeles i yg keja makan gaji, tak merasa semua tu yang oii……
Selepas di riki-riki barulah tahu Shaklee offers 3C>>>CASH>>>CAR BONUS>>>CONVENTION. Yer la mama you all baru merasa CASH jer, itupun cenonet lagi. Tapi sikit tak banyak tu lepas lah jugak belanja susu & suplemen anak I tau. Yang lagi syok tu, abg rimau (bank kesayangan) mengaum tiap- tiap bulan 14 hb you all! Best tak, tengah-tengah bulan duit masuk you all! Bayangkan tetiba time gitu tiap-tiap bulan masuk RM 5000. Marvellous gitu? Bole senyum meleret kan?
CAR BONUSplak datang lepas group sales volume exceed certain requirement. Memangla Shaklee tak bagi you all Mercedes Benz sebiji sorang, tapi car bonus ni lepas la you all nak bayar duit keta Civix ke sebiji. Mano nak ado, orang bagi RM2000 sebulan!!!!! Mama memotivasikan diri sendiri.

CONVENTION plak lagi best trip percution domestik/ oversea bertaraf 6 bintang!!!!! Siap dapat bawak spouse, mak ayah gi umrah you all, nak pegi tiap tiap tahun pun boleh. Kekawan mama ni gi Umrah stay Hilton Mekah lagi u, best tak? Menapak je ke Masjidil Haram. Dekat sangat. Mama berdoa InsyaAllah Allah mudahkan mama, & anak-anak Shaklee mama untuk berjaya.
The more we share, the more we get.
Mama ingat lagi adalah sebulan tu mama beli Collagen utk my mum & sebotol vivix utk nenek yang sakit teruk. Beli dua barang tu jer mama dapat bonus RM30. Untuk berjaya cuma perlu usaha & doa. Mama nekad untuk berjaya. Yang nak join mama PM me ok. I love you all!!!!

XOXOXO

0

10 sebab kenapa perlu suplemen

Salam Jumaat you all. Mama rindu nak post new entry. Arini kita sembang topik asas berkenaan suplemen. Dok pon-pang sana sini suplemen tu mcm dedak, you all nak makan dedak ke? Sentap tak gitu? Hohoho.
Kebetulan tadi mama baca 1 post kat sini. Mama sangat suka quote ni

“Taking Supplements in the Absence of Good Diet is Still A Poor Diet with Supplements”

~ Dr Robert A Rakowski, Director of The Natural Medicine Center, Houston, Texas

Ada pulak yang berbunyi ambil supplemen A susu badan membuak-buak lah. Anak makan B sampai boleh tahfiz la, tu yang buat masyarakat umum pelik, hado ke benda magic macam tu? Adus lomah mama dengar.

Kita kena paham objektif kita start makan suplemen; mula mula sekali ~ ensure your body are receiving the essential nutriens Kendian barulah looking on other health benefit supplementation; nak kurus ke, nak tambahkan metabolic rate ker, nak kuruskan badan, buang toxin bagai yer tak. Konsep sama macam kita bersiap, takkan nak tepek makeup bagai tapi kulit muka berdaki! Lepas tu ada pulak meroyan, distributor tipu- tak dapat kulit flawless Erra Fazira gitu. Selalu dengar macam gitu kan? Typical us
Dalam artikel yang mama baca tu, dia listkan 10 sebab kenapa kita perlukan suplemen
sebab pertama :-makanan kita hari ini, banyak yang diproses, genetically modified food etc. Contoh senang, kita makan ayam cucuk hormon cepat besar, ikan keli dalam sangkar makan dedak, lembu makan dedak ke, sayur tak organik nye lagi, segala marjerin etc sihat ke makanan kita? Nak tak nak kita tak boleh elak dari makan semua tu kan? Al maklumla macam mama ni belakang rumah takda sawah padi, kolam ikan, kandang lembu bagai. Ko hado?
sebab kedua :-sistem penghadaman yang lemah disebabkan oleh stomach acid yang tidak mencukupi. Macam mana nak bagi cukup stomach acid @ jus perut (haiyo translation mama sgt fail ok)@ jus gastrik ni? Nak tuang cuka banyak2? Hoh nak mampos ke hapo, tu nak bunuh diri tu! Jawapan nya mudah sangat tambahkan pengambilan Vitamin B, insyaAllah. Mama ada terbaca di USA separuh population di sana tak cukup asid gastrik menyebabkan kadar penyerapan nutrien yang rendah, peningkTan kadar keradangan, masalah kembung perut, & depression! Haiyo, jangan main- main dengan kesihatan perut you all!
Sebab Ketiga:-poor food preparation. You all perasan tak berapa banyak processed food masuk dalam perut kita hari-hari. Segala white bleached flour, beras putih, roti putih. Microwave apa la lagi. Nak makan je masuk microwave kasi panas. Semua tabiat ni menyebabkan degradasi nutrien yang kita makan. Kenyang memangla kenyang.
Sebab Kelima :-Obesiti. Ni info yang mama sendiri baru tahu toxin tinggi dalam badan bole menyebabkan kenaikan berat badan 13.36 Ibs setahun! Macam mana tuh? Individu dengan toksik tinggi Menurunkan kadar metabolisme sebanyak 7% setiap hari! Bayangkanlah sehari kita hadap 2500 kalori/ sehari & semua kalori tu tak terbakar sepenuhnya; setahun lambakan kalori=47815 kalori! Mau tak gemuk you all! Nak gemuk ke, mama tak nak.
Sebab Keenam:-Insomnia & stress. You all tidor cukup tak minimum 6 jam setiap malam? Tau tak risiko mortality rate meningkat! Ngeri hokey.
Sebab Ketujuh :-Hormon imbalance. Ketidakstabilan hormon testoterone pada lelaki mengurangkan “ability to generate musle mass”! Hormon estrogen yang berlebihan dalam lelaki & wanita mengurangkan “ability to burn fat”! So you all, nak ke hormon yang tak stabil?
Sebab Kelapan :-Weight loss program. Korang jangan terlupa, bila berdiet pengambilan kalori rendah bole mendedahkan diri kepada kekurangan nutrisi. Sebab tu la dalam program diet sihat, pengambilan suplemen protin sangat penting.
Sebab Kesembilan :- quality of life. Kan sekarang semua nak awet muda, sihat, gojes memerlukan dos reservatrol yang tinggi. Mampu ker nak minum 1000 botol red wine (untuk non muslim) mahal plak tuh. So moh kita amek reservatrol.
Sebab kesepuluh :-Atheletic Performance. Individu yang kekal cergas dan atlit memerlukan kandungan leucine, isoleucine dan valine (BCAA) untuk meningkatkan jisim otot dan mengurangkan kerengsaan otot

So renung renugkan lah perlu ke suplemen. Dah decide contact mama. Tapi kot korang nak pandangan mama FOC contact mama k

XOXOXO