0

Basic H tu Cl***x ke?

Hallo you all, mama nak story ni pasal drama Basic H, almaklumlah ada yang buat statement maut. Basic H ni sama macam Cl***x, apahal la mama bagi Syafi & Iyad main-main dengan Basic-H, sambil tolong mama cuci meja, cermin, lantai bagai. Kan bahaya tu.Eh.. Mana ada bahaya nya, kan Basic H ni natural tau, diperbuat dari ekstrak jagung & kelapa jer. So safe gitu. That is why anak anak mama boleh praktis Montessori@ home sambil tolong mama buat kerja rumah. Melentur buluh biarlah dari rebungnya…. Hahah bijak tak alasan i?

Korang tau basic H ni adalah sejenis SURFACTANT klik . Hai mende lah SURFACTANT ni dik non oi…surfactant memang ada dalam semua jenis pencuci, yang bezanya sama ada surfactant tu ‘bio surfactant’ atau ‘synthetic surfactant’. Sonangnya, bila tangan kita berdaki, berminyak bagai, dapat bersih ke kot tak pakai sabun? Jenuh cuci dengan air sampai tangan lecut pun tak jalan k. Pakai sabun, gerenti tangan you ‘blink-blink’, bersih berseri tak gitu?
Macam mana nak bezakan 2 jenis surfactant ni? Cuba tengok table di bawah

20130419-232857.jpg

Zaman dahulu kala, orang tua kita pakai akar sintok buat sabun, haa tu la bio-surfactant. Sekarang ni ko tanya mama, pokok sintok pon tak kenal, apa lagi akarnya. Tak gitu?

Next question, “mama, selalunya kan, segala benda natural, organik ni mahal sangat lah, i tak mampu beli la mama, al maklumlah i ni beli barang-barang household sekodi-pencuci lantai, kayu, cermin, basuh keretanya, kitchen cleanernyer, toilet cleanernya lagi. Pastu i nak beli basic H?” Eh, mama tak suruh you all beli semua tu tau, sebab basic H ni pencuci serbaguna, cuci cermin, lantai, kayu, sofa, oven, kereta pon boleh. Senang citer you all, Basic-H bole ganti sekodi barang yang you all beli kat mall, jimat sangat. Cuba you all zoom kat bawah, ada terbuntang biji mata? Tu mama baru bandingkan 3 kategori je, semput mama nak list out semua you. Duit jimat kita bole enjoy
beli buku ke Shaklee ker? Hehehhee

20130419-233852.jpg

20130419-233906.jpg

Best tak? Mama paling suka la pakai Basic H untuk cuci kesan playdoh kat bilik mainan anak. Mama pakai dilution all purpose tu. mama dah pre-mix dalam recycle spray bottle utk setiap kategori. Senang sangat, spray dan lap dengan kain.

Yang mama lagi suka, tangan mama takla mengerutu lepas buat operasi menyental, al-maklumlah tangan i ni stok putri lilin gitu. Oh ya, untuk cuci bilik air mama pakai ratio for stubborn dirt ya. Mudah dan murahkan?

Harga pasaran sebotol 16 oz basic H adalah RM46 (WM)/ RM 49 (EM)

Jadi yang mana satu idaman kalbu? Dah decide & nak order cari mama ok

Luv you all
XOXOXO

0

Oh Nutriferon

Memandangkan April adalah promosi Nutriferon, meh kita tengok apa itu nutriferon sebenarnya. Nutriferon adalah “imun boosting product” yang sepenuhnya semulajadi. Ia dihasilkan daripada ekstrak bunga safflower, japanese honeysuckle, pumpkin seeds dan plantago seed. Tapi kot ye pon, tak payah la pulak susah nak pi cari 4 bahan ni nak buat nutriferon sendiri yer. Nutriferon ni “propeitary blended tau” hasil kajian Dr Kojima selama 40 tahun.
Tak dapek la, nak pegi kedai beli safflower segala nak sintesis nutriferon sendiri, lagikan pakar pun amek masa 40 tahun you.
Yang best lagi, nutriferon ni mempunyai 4 “clinical studies” yang mengesahkan keberkesannya

Klik sinisini . Daripada kajian yang dijalankan ke atas 32 wanita di Jepun yang berumur 47 tahun ke atas dan mengambil Nutriferon selama 6 bulan, menunjukkan kesan positif pada kestabilan tekanan darah, peningkatan
aliran darah ke permukaan kulit, penurunan paras kolestrol sekaligus meningkatkan kualiti kehidupan mereka.
Bukan senang tau, produk- produk nak dapatkan hasil kajian klinikal! Sebab tu Shaklee tak ada kes over claimed macam kes rumpai laut tidak ada kolagen

20130410-071246.jpg

Senang cerita, nutriferon boleh membantu
• mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari dengan merangsang/mempertingkatkan sistem imun badan
• melawan kanser + tumor dengan merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan sel kanser
• melindungi diri dari influenza
• meringankan stress dan kelesuaan
• melambatkan penuaan
• mengurangkan infeksi
• mengurangkan simptom PMS
• mengurangkan masalah menopause

Nantikan post seterusnya untuk testimoni nutriferon you all

XOXOXO