0

Bagaimana Suplemen Membantu Kesuburan Suami Isteri

Salam u all..minggu agak sunyi untuk mama dari posting kat blog…ampun u alls.. bercakap pasal anak @ zuriat, persoalan yang kerap kita dengar dari pasangan baru kahwin & dah lama kahwin..betul tak? Bila baru kahwin…tak dak anak..macam macam ikhtiar nak dapatkan anak..yer la anak tu rezeki..ada orang yang Allah mudahkan dapat zuriat..ada plak yang kena ikhtiar lebih..macam exam jugakla..ada setengah orang tidoq kat kelas pon bole score gak…ada plak yang jenis kena study siang malam baru la pass exam kan? Apa pun..terima dengan sabar..sebab ni sebahagian ujian yg Allah jadikan untuk kita.

Ada hikmah di situ..yang mungkin u all belum nampak lagi kan yer dak?

Mama tanak sebut langsung pasai set kesuburan yang biasa geng geng distributor Shaklee dok sebut…kan famous sangat orang dok claim Shaklee GLA utk isteri & zinc complex untuk suami dalam mengatasi kesuburan..

Bukan nak kata apa la..ingat yer Shaklee disyributor sekalian yang mai baca kat blog bersawang mama ni….galakkan customer atau bakal customer dapatkan nasihat pakar kesihatan dulu sebelum u alls bagi recommendation yer…kenapa? Kami bukan doktor yer….

Kat sini mama nak share opinion Doktor Hamid Arshad berkenaan isu kesuburan pasangan ni..mama suka approach beliau..sebelum recommend apa apa…set the foundation correct ye!!

Kalau ikut  apa yg Dr Hamid Arshad shared dalam FB untuk pasangan yang nakkan zuriat…make sure you all follow semua step dalam pict yer…

Bye

Love
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

0

Bagus Sangat ke Vitalea Sebagai Prenatal Supplement?

Salam you all…banyak post tergendala…memang lately penat sangat…gamaknya, penangan perut yang super sarat.. ok got 5 more weeks to day for D Day…Amin 🙂

As mak boyot, meh mama nak share sedikit sharing kenapa personally mama suka amek vitalea to replace my pregnancy multivitamin yang doctor bagi. Bukan mama nak kata Cik P****** & Ob***** tak bagus, tapi kalau ada option lain yang yang lebih natural & scientifically proven why not kan 🙂
Sedekah senyum di pagi jumaat gitu..hihihi.

You all ada baca post mama sebelum ni macam mana nak kenal supplements u alls to natural ke synthetic??? Tak baca lagi…hisssssh ni I nak libass ni, …..paham tak? Nah niblink nyer natural vs. synthetic vit

Lepas puas mama carik info sambil lalok malam tadi…huhuhu finally I made it, yeiiiii…opinions by Shaklee physicians supported by through analysis gitu…

Sumber: life is a choice

Dr Christiane ni O & G specialist (note: bukan oil & gas yer ni.. refer to obstetrics & gynaecology yer)
Cuba u all baca opinions dia…meh mama mengquotekan diri gitu

image

Shaklee Vitalea is the best prenatal multivitamin ever, none of her patients becomes anemic while taking 2 tabs of Vitalea

Gitu…tak puas hati lagi??? Tapi make sure makan dengan cara yang betul yer
1 biji lepas makan tengahhari & malam…sufficient fuel gitu untuk body rejuvanate masa tidor..kan kan. Awesome tak?

Since ada yang dok compare Vitalea dengan prenatal supplement lain…nah you all baca ni…unfortunately kat Malaysia takder lagi la keluar academic paper comparing vitalea against other leading brands of pregnancy supplement I.e cik P****** & Obi***.link sini

image

image

But mama strongly believed that Vitalea is better la…kalau kat luar sana..ada academicians yang willingly nak study..u r most welcomed. Gitu kek dah kan..

Ni bukan setakat eksperimen kedai kopi…ni mmg ditulis academically gitu..nak tengok eksperimen dapur mama pasal vitalea…cer cari.hihihi

Kalau tak puas hati jugak lagi cer google Shaklee Landmark Study…cuba tengok sendiri perbandingan ambik Shaklee Vitalea vs. Multi vit lain yer…hehehhe

So puas hati tak???? Ohsem sangat kan? So apa lagi jom angkat vitalea sebotol dua dgn I..memang confirm puas hati la

Tatatitu….
MamaSyafi
01348955962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

0

Macam Mana Nak Kenal Vitamin Semulajadi atau Sintetik

Hi you all….mama lama owes this entry utk my readers dearies..masalah utama kita sebagai ibu, isteri & wanita..memang kita la yang selalu stok up segala  vitamin ke first aid kit kat rumah yer dok????

Dalam banyak sangat produk kat market…camne kita nak pilih produk yang berkesan & semulajadi yer dok? Dah la mommies pon tak der la ramai yang background pharmacy ke food science…macam mana nak pahamkan apa ingredients yang ada dalam segala vitamin yg kita makan…jangan tak tau Landmark Study Shaklee really shows apa beza makan setengah jenis vitamin berbanding jenis lain yer…so ingat yer..not all vitamins are created equals, the best still comes from mother nature.
Lepas jenuh mama googling sebab nak cari the easiest way to explain to all mommies..ni mama ada jumpa 1 entry yang senang nak paham dari blog sunwarrior.com.

Camne nak kenal dalam vitamin yang kita makan tu dari sumber synthetic ke natural…cer korang tengok supplement label fact yang ada kat botol vitamin korang macam ni la contoh factsheet dari Shaklee Vitalea yang mama dah cropkan gitu…

Pastu korang check ada tak ingredients yang mama tepekkan kat pict bawah ni….owh apehal I rasa harini entry serius gitu???? Hmph….

Cer korang check untuk vitamin A apa nama yang dipakai. Yang natural gitu kena ada nama beta carotene. Beta carotene ni lah yang akan badan kita gunakan untuk sinthesis vitamin A dalam badan…so tak yah risau masalah keracunan vitamin A kalau sumber vit A tu dari beta carotene. Cuma nya jangan terlebih lebih kesian plak kidneys korang….Kalau yang synthetic tu lagi bahaya…depa slalu guna retinyl acetate. Sebab tu kalau korang nak tau kebanyakan prenatal suplement yang mama taknak sebut nama takdak vitamin A…sebab takut jadi toxin pada ibu & membahayakan baby gitu.

Thiamine plak vitamin B1.kalau sumbernya dari plant origins..kt label tu akan clearly indicated as Thiamine…tapi kalau stok stok synthetic korang bole cek sure ada nama Thiamine Mononitrate atau Thiamine Hydrochloride. Bahaya you all….yang stok synthetic ni asalnye dari product petroleum gitu..bayangkan coal tar, ammonia, & acetone. Memangla badan akan absorb…tapi kureng la…bayangkan kalau depan mata u all…ada kerepek yang u all telan tu kena goremg ngan plastik….seram tak

Untuk vitamin B2 plak..yang natural nama kat label mesti riboflavin..yang synthetic huhuhu.
Ampun tak jumpa nama.lagi..kalau ada nanti I update ek…tapi source dia acetic acid & nitrogen.

Haish panjangnye nak karang…meh I summarized kat table jer la…hahaha korang jangan tak tau..I update  pakai android apps je k..hehehehhe memang dasar……. gitu

Nah korang baca table yer

Pastu..cer check multivit cap apa pun korang telan….cer baca kat product info nyer k

Nak senang..kalau yang synthetic ada perkataan acetate; hydrochloric atau dl

Mudah tak…selamat membaca…

Love
MamaSyafi
0134895962

Posted from WordPress for Android

1

Alamak!!!! Multivitamin Menghakis Perut????

Assalamualaikum…entri ari Sabtu dari asar tak siap lagi smp le ke isyak.topic ni mama jumpa sambil mengupdate ilmu online tadi…mama harap takder la produk macam ni kat Malaysia. Sebab seingat mama..eksperimen di dapur mama pon shows sejenis multi vitamin prenatal cik P pon dissolved dalam tempoh tak sampai 10 minit….kalau O*****n pun kalau tak salah dissolve gak dalam tempoh 15 min…Vitalea pon lagi la…memang dissolved gitu kata ada explo tab technology kan…hihihi

Cerita seram ni kat US yer…mama korek dari blog nathan and jane

Pergh horror k! Prenatal suplemen leh cairkan plastic cup gitu!!! Tu bukan tahap suplemen…haiyak tak tau den.

Takper.

Nanti mama citer pasal jenis jenis multivitamin & mcm mana nak baca dr ingrediemts aka supplement fact tu yer..jenuh mama study dek non oi…

Skarang I nak sambung lipat baju….
Termasuk la baju kecik recycled new born…n hasil shoppingan hari niee….owh 6 weeks to go!!!! Caiyok

Love
MamaSyafi
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

0

Promo Feb 2014 Shaklee Malaysia ohsem Vitalea

Hari tu dah karang..pastu lupa save..pastu terpublish….ok ampun semua…heheheh

Ok lupakan pulau alasan….back to business..

Jeng jeng….offer ohsem bulan ni apa lagi kalau bukan cik Vitalea super gorgeous ni

image

Ohsem tak….
Sapa nak cepat cepat angkat tangan…mama ada offer super special untuk you all…tapi untuk kita kita ajer tau….syhhh

Nak tau cepat cepat yer

Love ya
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

0

Monologue Seorang Shaklee Independent Distributor Kuala Lumpur

Hari ni mode meroyan blogging mama datang balik….hehehhehe
Mode bila kena MC gitu..sambil mem bed rest-kan diri selepas kaki swelling di 3rd trimester…& bila si manja ke sekolah….mama terpikir 1 entry susulan ke viral ness post seorang dua Medical Officers pasal keluhan hati depa…bila consumer ni ramai terlebih pandai makan ubat sendiri…sampai tak perlu ke doctor lagi….sedia ye u all..baca poem mama plak…

Nama I Naza a.k.a mamasyafi
Mama ni seorang Shaklee Independant Distributor a.k.a SID dengan Id 887771
Mama bukan doctor..bukan jugak pharmacist
Apa lagi student dari medical line..
Mama cuma seorang isteri, seorang ibu & seorang anak
Mama purely a user yang punya naluri untuk meng aue naturale kan hidup mama….
Tapi…dalam kita dok sebok meng aue naturale kan diri…kita tak boleh lari dari dunia kita….
Hidup di kota sesak yang tak dapat tangkap ikan sendiri di laut atau sungai…
Tak ternak ayam untuk dapatkan isi dan telur..
Sebab rumah I adalah rumah kotak a.k.a condo…
Mana la I jumpa tanah sekangkang kera pon nak tanam sayur atau rambutan….
Semua makanan mama dapat dengan sistem barter, bayar RM penuhkan troli sekoyan dengan ikan, sayur & macam macam00
mana mama tau asal usul lauk lauk kita..silap silap keli atau haruan ditangkap di Sg Kelang
Kerang dan kepah dari muara Sg Juru yang memang tak lalu nak makan
Tu tak kira racun sekoyan kat daun sayuran
Habis gaji sebulan…bila semua nak diorganikkan…mana la kita tau…yang disangka organik cuma setakat hidroponik berbajakan baja tiruan…harap rupa ja gebu gebasssss

Kami tak kata bagi anak mealshake trus anak jadik bam bam…tapi mak malas masak bagi anak makan
Kami tak kata berat badan turun menjunam macam ayam kena posa makan lepas telan Cinch Shake sekalian

Yang kami kata….dengaq betoi betoi….
Kami membantu anda untuk lebih sihat dengan suplement semulajadi…

Dan kami tak kata…kami lah petunjuk Tuhan untuk atasi segala jenis penyakit you all sekalian…..
Kami jugak macam anda…sebab kami semua manusia…..:-)

Sebagai pengguna…pilih dengan bijak
Pilih distributor yang mengajar dengan ilmu dan akal…bukannya dengan nafsu nakkan wang..

Jadilah pengguna bijak….jangan termakan umpan kaki cong di luar sana….
Jangan takut nak jumpa doktor bila sakit…depa lagi paham masalah kesihatan kita

Kami sendiri pon jumpa doktor bila sakit…
Anak kami makan ubat doktor jugak bila sakit…supplement pon kami makan…
Sapa kata makan suplement trus stop ubat doktor memang cari penyakit

Sapa nak sihat…sila bijak memilih!!!!

Love ya
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android