Macam Mana Nak Sedap Minum ESP

Entry ni mama dedicatekan kat readers yang pernah bertanya mama, ESP ada bau soya..kuat benor, tak lalu tekak teman nak nelan. So straight to the point la yer..hahahah mode ngantuk d very much ha..meh kita chit chat yer.

Acaner nak wat ESP jadik sedap so that I bole jadi akacan @ akak cantik lepas minum ESP. Nak la gorgeous kan minum ESP..tapi kalau tak lalu nak telan, hi hi bye bye la yer.

Sediakan pen dan kertas yer murid murid. Ni opsyen yang ada, kena try and error baru tau yang mana paling serasi dengan tekak kita ye.

ESP + Air suam experience mama, rasa mcm minum homemade soya without sugar. Very d plain gitu
ESP + fresh/ strawberi/ coklat milk (susu kotak/ tepung) – personaly mama suka susu strawbeu lemak berkrim gitu
ESP + fresh milk + kurma – kurma tu rendam dgn susu few hours. Sebelum blend dengan ESP. Sesuai untuk sahur on d go kekdah nya. Memang milk booster.
ESP + susu anmun
ESP + performance drink + mealshake personally breakfast on the go. Sedap
ESP + nestiva 3 in
ESP + Jus tropicana twisters / sunquick oren/ mango – ni memang sedap dengan air air citrus. Rasa masam masam & lemak berkrim.
ESP + any fruit juice
ESP + Milo/ horlicks/ chocolate/ oat drink / cinch shake– mama suka dengan chocolate drink lagi, rasa smooth jer texture

Actually macam macam resepi bole try janji bancuh dengan air sejuk / temperature less than 40C. Sebab kita nak retainkan khasiat soya protein isolate tu.

Satu tips, nak bagi texture smooth pakai shaker atau yang sewaktu dengannya. Macam ni.

image

Haish dok type entry ala resepi ni terus perut berkeriuk. Nyum nyum. I nak dating ngan mommy Shaklee ku  sis Yatie Mellon. Hehehhe

Love ya
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s