Hijrah Yang Indah

Assalamualaikum readers MamaSyafi…mode mak dalam pantang ni..suka maim dengan emosi..ehehehe yer la..baby blues aka babymoon period. Hari ni mama dah 13 hari pantang…Nuha dah mula senget2 senget mulut senyum…dah mula vocalizing sket sket…bila time gini eh…nak baby lagi la..mentang mentang la takder tubal ligation (istilah orang kita..ikat tube falopio) masa LSCS 2 minggu lepas…heheheh…tali bila ngingatkan anak2 nye tantrum bagai…ok lupakan sejenak hajat itu..ahhahahah body mama kena recover dulu & insyaAllah Nuha pon nak breastfeed sampai cukup haul dulu kan..hahahaha. kira sempat la nak kejar umur tutup kedai by 35yrs old..ekekekeke

Pasal hijrah….mama nak share pasal hijrah kami dari Malaysia Timur @ Bintulu to KL…kami pindah officially 29 May 2013…rumah sewa, movers bagai suma dimanage dalam seminggu jer…including tenancy rumah kami kat Bintulu & Kathy (our lil cat) adoption by a friend of mine..

Kelam kabut di situ…ujung bulan 6 to be exact on 20 June mama, hubby & parents in laws umrah & ziarah sekali Istanbul – Madinah – Mekah. Balik Malaysia 2 hari sebelum puasa..

Seminggu sebelum raya UPT (urine pregnancy test) mama was found positive…masyaAllah!!!!indahkan..di saat Abg Iyad nak cecah 4 tahun..kami dapat tau lil Nuha in d tummy…

Jan 2014 Doa kami untuk hantar Syafi ke SRIAWM (Al Amin Wangsa Maju) termakbul..rezeki kami jugak hubby dapat keja permanently in KL…

Mac 2014 Nuha Maisara hadir dalam hidup kami….

Kita hanya merancang..Allah juga yang menentukan

Posted from WordPress for Android

Advertisements

3 thoughts on “Hijrah Yang Indah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s