Atasi Stretch Mark Dengan Shaklee ESP SHAKLEE Distributor Kuala Lumpur

Assalamualaikum…

Mak buyung bersiaran lagi..kali di spital plak..mano lagi spital paling dekat dengan rumah I ler…Columbia Asia Setapak…I tak beranak lagi yer!!!! Doakan I tak premature yer…doskan baby reaches full term yer….

Time sesorang kat spital ni..sempat lagi mummy ber blogging gitu..kata nak kill d time kan…

Since dah mula super awesome promo ESP kan…mama nak share la..macam mana mak buyung bole atasi stretch mark melalui diet..asik dok ingat salu cream / minyak je kan?… cukup ker?

Meh I nak buat trivia sket

Since you all kata cukup sapu lotion/ oil…ada tak rasa perut korang gatai gatai?

Rupanya kulit perut ke gatai gatai masa peknen tu la stretch marks!!!!!
Hodoh kan? Sapa ada masalah ni..sila angkat tangan cepat…..

Hodoh ke idok stretch mark ni???

image

As repeated mak buyung…memang undeniably tension k tengok stretcha mark kat perut…pastu menyesal..awatla aku tak jatuh cinta dengan Shaklee ESP awai awai lagi!!! Takyah meroyanla mama..hikmah paling besaq..Allah nak tunjuk so that I bole share my personal journey gitu…Hebatnya rahsia Allah. Orang ketegaq mcm mama ni diuji macam tu…so pasrah gitu..huhuhuhu

So macam mana nak hilangkan stretch marks & nak elakkan / kurangkan stretch marks nie?????

Hmph…..follow langkah ni yer murid murid (alamak over plak I gitu)
♡ Zinc Rich Food
zinc ni jangan korang tak tau…mineral penting untuk pembentukan kolagen gitu. Lagi satu zinc membantu fungsi enzim untuk menyembuhkan luka……oooooo sebab tu la set bersalin Shaklee suruh mommy amek zinc yer….nak mudah dalam Vita Lea pin ada zinc. Apa sumber zinc kat luar sana? Daging merah pon ada u alls

Vitamin Rich Food
Vitamin A, C & E membantu mengelakkan stretch mark & memudarkan kesan stretch mark zamam dahulu kala. Pasai apa ya? Apa lagi vit C menggalakkan penghasilan kolagen, Vit A plak menggalakkan penghasilan sel kulit baru & vit E plak membantu badan untuk regenerate vit C….owh macam tu rupanya…

Protein Rich Food
Protein sangat penting dalam nak sihatkan kulit & prevent stretch mark. Terutama soya powder!!!!!! Awesome kan. Nak pilih soya mcm mana…karang dok kata macam macam plak…kalau mama la…memang mama rekomen Shaklee ESP…..owh macam tu ka……padanla Syafi ESP Gwiyomi

Atasi stretch mark dengan ESP dengan ESP….

Ok jom mandi ESP jom!!!!!

Pengalaman mama sendiri kali ni preggie…(bukan I sorang cakap ye…bidan urut buang angin pon kata gitu) 
★ kulit tak berdaki / black patches mcm ibu lain yg selalu kena
★ perut bulat terik..tp kesan stretch mark tak nampak mana

Oh yes..I am in love!!! Untuk semua mommies yang budget semasa hamil  memadai dengan ambil set paling basic ni….2 biji vitalea & ESP setiap hari….

Jom jimba ESP & vitalea jom…….oh I like

image

Untung u alls beli ESP bulan ni..
Nak join membership FREE? Dapat bonus lagi….
Jom pakat pakat share dengan adik kakak beli ESP 1 set trus..memang berbaloi baloi

Love ya

MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Rujukan: livestrong.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

One thought on “Atasi Stretch Mark Dengan Shaklee ESP SHAKLEE Distributor Kuala Lumpur

  1. I pun ada pakai satu produk ni, Best sebab hanya perlu sapu sahaja di tempat yang berkenaan, I pakai pun sebab kawan yg rekemen..

    Alhamdulillah I baru lepas bersalin , berat badan pun dh turun 2 kilo walaupun x mengamalkan diet sangat.. ok la tu kan.. ada peningkatan.. , nnti nak berdiet dengan lebih tekun, mungkin boleh turun berkilo-kilo berat badanku. Stretch Mark lepas bersalin macam Kulit Tembikai pun makin hilang dalam masa kurang 1 bulan, kulit pun makin licin 🙂 , Produk ni best sebab hanya Sapu sahaja di tempat yang diperlukan 🙂

    Boleh tengok dekat FB ni (Klik je kat website ni)————> http://www.facebook.com/LaromeKulitCantikBadanKurus , boleh try , ready stok … masa I nak beli hritu punyalah susah nak cari stokis yg ada ready stock sbb stok berkurangan disebabkan ramai order…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s