Monologue Seorang Shaklee Independent Distributor Kuala Lumpur

Hari ni mode meroyan blogging mama datang balik….hehehhehe
Mode bila kena MC gitu..sambil mem bed rest-kan diri selepas kaki swelling di 3rd trimester…& bila si manja ke sekolah….mama terpikir 1 entry susulan ke viral ness post seorang dua Medical Officers pasal keluhan hati depa…bila consumer ni ramai terlebih pandai makan ubat sendiri…sampai tak perlu ke doctor lagi….sedia ye u all..baca poem mama plak…

Nama I Naza a.k.a mamasyafi
Mama ni seorang Shaklee Independant Distributor a.k.a SID dengan Id 887771
Mama bukan doctor..bukan jugak pharmacist
Apa lagi student dari medical line..
Mama cuma seorang isteri, seorang ibu & seorang anak
Mama purely a user yang punya naluri untuk meng aue naturale kan hidup mama….
Tapi…dalam kita dok sebok meng aue naturale kan diri…kita tak boleh lari dari dunia kita….
Hidup di kota sesak yang tak dapat tangkap ikan sendiri di laut atau sungai…
Tak ternak ayam untuk dapatkan isi dan telur..
Sebab rumah I adalah rumah kotak a.k.a condo…
Mana la I jumpa tanah sekangkang kera pon nak tanam sayur atau rambutan….
Semua makanan mama dapat dengan sistem barter, bayar RM penuhkan troli sekoyan dengan ikan, sayur & macam macam00
mana mama tau asal usul lauk lauk kita..silap silap keli atau haruan ditangkap di Sg Kelang
Kerang dan kepah dari muara Sg Juru yang memang tak lalu nak makan
Tu tak kira racun sekoyan kat daun sayuran
Habis gaji sebulan…bila semua nak diorganikkan…mana la kita tau…yang disangka organik cuma setakat hidroponik berbajakan baja tiruan…harap rupa ja gebu gebasssss

Kami tak kata bagi anak mealshake trus anak jadik bam bam…tapi mak malas masak bagi anak makan
Kami tak kata berat badan turun menjunam macam ayam kena posa makan lepas telan Cinch Shake sekalian

Yang kami kata….dengaq betoi betoi….
Kami membantu anda untuk lebih sihat dengan suplement semulajadi…

Dan kami tak kata…kami lah petunjuk Tuhan untuk atasi segala jenis penyakit you all sekalian…..
Kami jugak macam anda…sebab kami semua manusia…..:-)

Sebagai pengguna…pilih dengan bijak
Pilih distributor yang mengajar dengan ilmu dan akal…bukannya dengan nafsu nakkan wang..

Jadilah pengguna bijak….jangan termakan umpan kaki cong di luar sana….
Jangan takut nak jumpa doktor bila sakit…depa lagi paham masalah kesihatan kita

Kami sendiri pon jumpa doktor bila sakit…
Anak kami makan ubat doktor jugak bila sakit…supplement pon kami makan…
Sapa kata makan suplement trus stop ubat doktor memang cari penyakit

Sapa nak sihat…sila bijak memilih!!!!

Love ya
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s