Aku sebotol Alfalfa Shaklee

Haaa topic..mama arini ala ala monologue gitu..hehehhe inspirasi dari my Shaklee mummy, sis Yatie Mellon. Biasalah group kami ni bersepah keliling Malaysia…tp bising ya rabbi dalam whatapps…semua diskusi/ forum/ knowledge sharing virtual gitu..semalam dok chit chat pasal aku setin ESP..arini mama nak tulis monologue alfalfa gitu kekdahnya…memang vogue d vass gitu. Kata duplicate yer dok? Bukan copy cat..hehehe.

Selamat membaca monologue alfalfa itu….

Namaku Shaklee Alfalfa…aku mai dalam 2 jenis packaging. Saiz besar 700 tablets @ retail price RM 97.50 & yang kecik 330 tablets @ RM53.75.
Bulan Jan 2014 ni promo alfalfa..buy 6 FREE 1 ….memang jimat!!! Pasai apa plak murah bulan ni? Shaklee memang gitu…tiap bulan ada produk promo..sebulan 1 produk ja..beli 6 percuma 1…tu buat aku suka jadik famili Shaklee ni…hehehhe

image

Istimewanya aku…aku ni sebenaqnya ekstrak dari dried alfallfa leaves organik gitu…lepas tu aku dipetik dari pokok matang yang umuq lebih 2 tahun..akar aku dalam 6 meter dalam tanah.. daun aku takdak canavine berbanding dengan kawan aku si alfalfa sprout. Tak caya..cuba you all tengok beza tak rupa kami..alfalfa sprout kecik ja..macam tauge hijau…muda bergetah gitu….kami plak daun alfalfa matang..siap ada ranting dengam bunga purple lagi..comel tau…100% organik.gitu…

image

Dah lama orang dulu dulu guna pakai alfalfa…orang Arab panggil kami “father of all foods” ; orang Cina dari abad ke 6 lagi dah guna kami dalam chinese medicine…mau tak…kami banyak khasiat…nak tau ka? Baca kat sini nah..

♥ protein
♥ acid amino
♥ klorofil
♥ fiber
♥ 15 minerals
♥ 10 vitamin
♥ 8 enzim
♥ fitokimia

Ada satu lagi yang musti buat hangpa semua terkejut…

image
Haa…pada geng hat susah nak telan susu waktu breastfeeding…memang sesuai la alfalfa ni..hehehhehe

Awatla geng geng Shaklee dok meroyan macam macam pasai alfalfa Shaklee ni..depa dok kata kalah kacip fatimah.
Laki depa dok jeling jeling manjang????? Haish, hangpa ni cerita dalam kain pon nak tau..pi baca entry Mamasyafi hat sebelom ni….baru hangpa tau noooo. Bak mai link

Tu ja ka…hat depa dok sebok melampau sharing???? Haish jangan tak tau…meh kami nak cerita naaaa

SATU:cuci hati, darah & usus
Bukan ka hati kita.kilang detoxs, bila kilang waste disposal kita sangkut kalu…semua toxin berselerak dalam badan..habis dengan darah & usus semua kena. Alfalfa ni jenis alkaline food..habis semua toxin dalam hati, usus, darah ngan kulit dia bantai…barula kulit glowy2 gitu…

DUA: Melawan Alahan
Ni memang best..kami ni cukup meletop utk orang yang ada kulit & hidung sensitif, kurap, badan berbau & ulat air…haish hangpa jangan tak tau..insyaAllah masalah masalah kulit ni hilang lepas consisten dengan makan kami…tapi jangan pulak dok ingat magic..makan malam ni esok trus hilang!!! Hangpa kena paham..kami kan cuci darah hangpa..kami bukan penapis mcm tapis ayaq tu…slow n steady naa..lagi nak turunkan kolestrol dengan alfalfa pon makan masa 8 minggu..sabaq naa…biaq slow asai selamat….takut sungguh la ni macam macam orang dok cerita..silap haribulan..dari sihat jadi sakit..jaga jaga cheq nah…

TIGA: Memperbaiki penghadaman
Hangpa tau tak…sapa hat dok selalu perut kembung ka, gastrik kaa, ulser atau sembelit..elok mai telan kami…sebab kami kan alkaline & penuh serat tau

Empat: menyingkirkan lemak & kolestrol
Ni ramai orang tak tau..depa ingat makan kami & lecithin tu setakat nak bagi kuruih…depa tak sedaq…kolestrol depa pon bole turun tau…sebab dalam alfalfa ada saponin…

image

image

LIMA: Melawan Tumor
Hangpa jangan ingat kami kecik kami lemah..insyaAllah Allah jadikan kami ni rahsia untuk melawan tumor..kan ka Allah dah cakap..semua sakit ada ubat dia kecuali mati!!!

ENAM: MELEGAKAN KELETIHAN
Allah bagi kelebihan kat kami untuk merawat masalah keletihan & lesu lesu badan. Pasai tu la…mak mak hat menyusukan anak rasa hilang la lesu lesu badan lepas amek kami

Sori naa.. hari ni entri kami banyak terbold in intentionally…maklumla pakai tepon ja..sambil assistant kecik tolong…

Bye
Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s