Bagaimana Alfalfa Membantu Whole Body Detox?

Ok…ni memang glamer….untuk set slimming Shaklee set budget kan ada lecithin & alfalfa. Dah la murah memang berbaloi baloi….

Kalau tak nak kurus pon bagus alfalfa ni untuk detox? Sebelum start ambil alfalfa ker apa benda pon..meh you all try jawab kuiz ni dulu….kita self check betul ke badan kita banyak toxin???? Dah sedia? Senang jer..jawab betul atau tak jer tak..untuk yes 1 markah, tidak 0 markah..jawab jer la atas kertas…dlm kepala jer pon bole, sonang jer takder mencabar minda pon

Dah sedia?

Detox Self Test
1. You all poo poo @ buang air besar bukan pada setiap hari? Aka jadual pegi purging tak consistent?
2. Ada ambil ubat prescription atau non prescription (panadol, ubat batuk selsema, angin etc)?
3. Makan daging dua kali seminggu atau lebih?
4. Makan makanan segera ataupun berproses? Termasukla sardine atau tuna dalam tin.
5. Pernah merokok atau terdedah kepada second hand smoke? Second hand smoke ni..you all tak hisap rokok tapi bila lalu lalang ada orang dok hembus asap rokok ke you all..gitu la yer.
6. Ada masalah kulit seperti acne/ jerawat/ kulit kusam atau masalah perut kembung, angin, sebu, sakit perut?
7. Minum alcohol?
8. Minum tab water, kopi, teh atau air berkarbonat?
9. Tinggal di bandar besar?
10. Kerap letih, lesu?

Kalau you all jawab 4 atau lebih YA memang clearly shows keperluan untuk detox ye. Ya lah bila badan sihat takder toksin segar jer..nak beribadah pon mudah…

Bila nak detoxs paling penting kena start detox dari usus dulu kendian baru hati..pasai apa pulak…ok sonang citer gini la yer….kat usus kan berlaku penyerapan nutrien besar besaran..bila proses detox kat hati..toxin tu nak tak nak krna keluar melalui usus…so Kalau usus you all tak clear….mudahla toxin tu terlekat & re- absorb dalam usus kita…tak nak la I…penat tau detox tapi takder hasil..ngabihkan beras jer tak…

Detox ni bukan setakat buang toxin dalam badan jer…it is a continuous cycle. What goes in have to go out. If you consume toksin…then penuh ler toxin dalam badan you all..

Bagaimana Alfalfa Membantu Detox?
Alfalfa ni herbal remedies…memang dah digunakan ileh masyarakat dulu kala…orang Arab panggil Alfalfa ni father of all food…ancient superfood gitu…orang Cina plak dah guna Alfalfa sebagai tonik dari abd ke enam lagi..lama tak lama alfalfa dah jadi herbal remedies.

Alfalfa bersifat alkaline which is a good liver & bloodstream detox agent. So segala toxin yang terkumpul dalam hati & darah dibersihkan. Apa simptom hati penuh toxin..macam macam tau..termasukla berat badan berlebihan…silap aribulan kena fatty liver segala. Toxin dalam darah plak masalah lain..jangan tak tau masalah kulit kena kulat air la…jerawat bagai salah satu punca dia dari toxin dalam darah tau…oh no *facepalm

Kelebihan alfalfa Shaklee…dia berserat penuh..tak caya cer endam dalam air..jadik kembang semngkuk gitu..pastu memang berseray serat …memang bagus nak scrape segala daki daki kat usus..bila usus sihat badan pon sihat..sebab serat dalam alfalfa la ramai yang ngaku..lawas jer jadik.

Satu lagi lebih alfalfa ni..bole regulate sugar darah….cuba telan alfalfa pagi2 pastu minum air suam..insyaAllah masalah selera dinosour kurang gitu…

So apa lagi sementelah promo alfalfa ni jom grab se set.untung weh…tahan dekat setahun.tu…jimat sesangat.

Apa lagi..jom PM mama laju laju yer…

MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s