5 Sebab Fish Oil Membantu Weight loss

Assalamualaikum..mama kembali lagi..since Dec ni bulan promo Omegaguard. Mama nak share macam mana fish oil membantu mengatasi masalah berat badan you all.
Ingat tak eksperimen mama & anak anak sebelum ni..macam mana omegaguard mencairkan lemak dari dsging tetel & macam mana omegaguard bertindak dengan minyak masak. Awesome tak??? Nak lagi awesome? Hari ni mama nak share 5 sebab bagaimana fish oil membantu you all untuk selim melim gitu.

Info info ni mama extract dari sini

Sebab musabab nya adalah:

#1 Fish Oil Burns Body Fats

Fish oil kaya dengan essential omega 3 fatty acid yang tak mampu digenerate oleh badan. Ada plak yang risau…“eii…tanak la I makan minyak minyak ikan segala nanti bertambah gemoks la I” . Ini mitos paling besar dalam weight loss journey. Jangan terpedaya dik non oi…omega 3 ni penting…sebab apa ia bole regulatekan fungsi hormon insulin dalam semua organ. Tau tak semua organ dalam badan kita ada selaput lemak…even kalau u all makan segala trans fat segala…lekat la minyak tu kat keliling organ kita..ala ala lemak yang kita tengok kat luar jantung ayam gitu… lemak tu kita panggil visceral fat. Tak caya? Cuba tengok selaput lemak dekat jantung ayam bila you all siang ayam…hehhehe sapa tak siang ayam cuba pegi Tesco ke Econsave..belek belek sket.

Contoh mama nak share kat sini pasal hati…bukan cerita soal hsti…ni serious sket..healty liver vs fatty liver. Agak agak you all..mana yang sihat & function well as detoxifying organ..mestila hati yang sihat kan? Kenapa…ia takder selaput minyak tepu…yg fatty liver plak mana datang asal usulnya..“you re what u eat..kot makan semua processed food segala fast food bagai…ha ni la akibatnya” . Hormin insulin pada organ semua organ jadik tak stabil..kesannya owh horror you all your body metabolism reversed too SLOW…pastu jangan marah kalau hormon insulin jadik rendah…automatic selamat datang weight gain…ada perut berr shape…buncit etc…Ampun you all!!! Sebab tu jugakler…obesiti menambahkan risiko diabetic..sebab apa. U pun body sik dapat regulate nya empun insulin function bah…..Owh super d scary. Jom pakat pakat telan Omega 3 fish oil yer darlings.

Kajian membuktikan pengambilan fish oil & safflower oil (omega 6) sebanyak 4 g sehari..really shows..mereka yang ambil fish oil dapat menurunkan lebih berat badan tanpa senaman…uish awesome nyer…nak tak?

#2 Fish Oil Can Build Muscle: its Anabolic!!
Uish peliknya..macam mana pulak minyak ikan BUKAN lemak ikan yer membantu badan ada otot gitu..walhal kebanyakan jenis suplemen weight loss tak dapat retain muscle..kesannya badan jadik flabby you all…larat ke kurus tapi asik kena pakai girdle n corset memanjang..sbb nak cover kesan menggeleber you all? Kalau mama la..I tak sanggup gitu..panas dek non oiii….

Haaa..nila istimewanya Omega 3..ia membantu untuk mengurangkan cortisol iaitu hormon yang menyebabkan muscle degradation…Kang ada pulak yang kata…eh MamaSyafi ni suka benor buat statement vogue d vass gitu..ada bukti ker?   Eh dek non oi jangan tak tau..kajian keatas tikus berumur aka tua & lelaki lelaki matang berstatus pakcik @ atok shows it ok!!!! Dalam 8 minggu, bukan setakat tikus tua..pakcik2 ni siap gain cross sectional muscle gitu..jangan jeles kalau silap2 pak cik yang dok consisten makan Omegaguard akak ultra pure fish oil untuk mengurangkan risk hypertension & coronary issue ada 6 pack u all…Jeles tak????

Ok la..I nak gi masak dulu..malam ni kita off diet sket…mama nak masak nasi jagung utk anak anak yer…
Nanti mama sambung lg 3 sebab tu dlm next entry yer…

Ha sebelum telupa..ni ha link tu utk you all baca ye.klik sini

Luv
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s