Ibu mengandung nak ambil Neurogain ke Omegaguard

Assalamualaikum semua..entry pertama bulan Disember. Moga menjadi entri bermanfaat untuk kita semua..insyaAllah. Sementelah bulan ni promo OMG omegaguard..mama nak berkongsi pentingnya suplemen Omega 3 dari sumber fish oil untuk ibu ibu di luar sana..terutama untuk ibu mengandung dan menyusukan. Mama dah share panjang lebar sebelum ni dalam entri super hit blog mama pasal Omegaguard dan Lecithin untuk weight loss…biar mama tambahkan super hit omegaguard untuk pregnancy plak..insyaAllah esok lusa mama share lagi details kegunaan omegaguard yer.

Ok…untuk semua mommies kat luar sana..ingat tak waktu preggies Dr selalu galakkan kita beli Neurogain???? Neurogain ni adalah sejenis brand untuk omega 3 suplement. Omegaguard pon omega 3 supplement yang sesuai untuk semua. Personally going thru 3 pregnancies..anak first & second mama ambik neurogain..tapi untuk my little baby bud kali ni mama pilih omegaguard…hahahahaa musti ada yang kata..dah mama sekarang geng Shaklee…betul jugak..tapi mama dah terbuka minda untuk pilih sumber Omega 3 terbaik untuk anak mama. You all pun sama kan?? Mesti nakkan yang terbaik untuk anak kita kan???

Kenapa penting omega 3 untuk ibu mengandung??? MasyaAllah banyak sungguh khasiatnya…tak sangka kan begitu banyak khasiat dari ikan laut dalam ni??? Bukan mama claim sendiri yer..semua ni berdasarkan kajian yang dikumpulkan dari American Pregnancy Association yang you all bole baca di sini

Untuk simplify…meh mama share kepentingan Omega 3 kepada si manja dalam kandungan dan menyusukan

♡♥ mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang
♡♥ mengurangkan risiko low birth weight babies terutama dalam kes multigravida (anak ke 2 dan seterusnya)
♡♥ meningkatkan keupayaan visual dan kognitif si manja
♡♥ mengurangkan risiko allergy & alahan pada bayi selepas dilahirkan
image

image

Habis untuk bayi kita jer ke pekdahnya??? Untuk mommy plak macam mana?? Meh I nak story mory. Omega 3 ni tak mampu disintesis oleh badan kita….purely dependant on diet kita…sumber terbaik omega 3 adalah daripada ikan laut dalam..iaitu fish oil bukannya cod liver oil..kenapa?? Cod liver oil adalah dari hati dan mengandungi vit A yang tinggi..which is sangat tak sesuai untuk ibu mengandung…takut kesan toxicity plak karang. Masalahnya..bila mommy tak dapat cukup nutrisi Omega 3..bila mengandung & menyusukan…mekanisma yang Allah jadikan pada semua ibu…deposit Omega 3 pada ibu akan terguna untuk perkembangan neuron otak si manja…itula pengorbanan ibu tanpa sedar kan???

Bila dah tak cukup omega 3..kesan pada si ibu..sangat terdedah kepada masalah depression terutama dalam pantan aka kata orang Melayu meroyan…&  perasaan sensitip keterlaluan ni akan worsen with each subsequent pregnancy!!!!!! MasyaAllah

Satu lagi masalah utama yang menyerang ibu mengandung adalah darah tinggi yang bole mengundang masalah pre eclampsia..llink sini..pengambilan Omega 3 yang mencukupi membamtu mengurangkan risiko pre eclampsia yang merbahaya ni..early onset of pre eclampsia selalunya dapat dilihat bermula seawal pada week 20 gestation.. Owwh macam tu

image

Jadi tepuk dada tanya minda…pemgambilan 300 mg Omega 3 sehari membantu mommies and babies kan. Istimewa omegaguard ia ada kombinasi unik both DHA and EPA..bukan sekadar DHA sahaja…& berdasarkan pembacaan mama yang tak seberapa…kebanyakan suplement omega 3 untuk ibu megandung cuma ada DHA sahaja.

Bulan ni memang crazy deal..beli 6 percuma 1…siap cash back lagi..kalau biasa harga pasaran rm136..bulan ni memang super menjunam…Nak join??? Contact mama yer..

Love u all ya

MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s