Lagi Masker Collagen Shaklee

Happy Diwali you all..ari ni lepas dah mop rumah segala dengan basic H…ni entry terperam mama sejak 2 minggu lepas….nak buat mcm mana..cabaran yang Allah bagi…Buah hati mama, Iyad kejap demam kejap ok sepanjang minggu lepas…dari hari isnin lagi…pagi rabu mama & ayah Iyad bawak la budak kecik jumpa pead Dr Margaret kat Columbia Asia Setapak yang memang dekat giler la dengan rumah kami..literally keluar pintu gate condo trus ke spital..kalau ikut dalam check in FB dalam 200m jer….boleh jalan kaki…heheh..Dapat ubat..makan…hari Khamis malam jumaat demam makin panas..siap naik rashes..mama dah cuak takut denggi..pegi lagi spital..kena admit samlai ahad lepas..buat blood test bagai..alhamdulillah viral fever..takder denggi ke apo..cuma white blood cell Iyad turun…memang penat ibu boyot ni k.

Dah muka mama ni kusam segala..so mama buat jer la masker kollagen..yogurt semua takda. Yang ada cuma limau nipis jer..haaa datanglah ilham gila…masker collagen + limau nipis!!!! I loved it so much……sebab tak bau sgt fishy yer…mama cuma pakai jus dari setengah biji limau nipis jer..kollagen pon skit jer…kira bagi pekatkan bancuhan tu…extra bonusnya jus limau nipis kan kaya vitamin C gitu.

image

Ni plak gambor balance collagen lebih masker tadi..kasi ikat ketat ketat dengan getah sayur..sebut getah sayur ni kalau kat kampung mama panggil getah rokok sebab selalu jumpa kat ikat rokok daun nipah.

Kalau agak2 la dlm sepeket kollagen ni bole pakai 6 kali gamaknya.

image

Mama sapu ke seluruh muka termasuk kelopak mata…best sangat you all..kulit rasa tegang..yang best bawah kelopak mata rasa lembut…mama konfiden kalau tepek kerap…kedut kedut bawah mata bole hilang you all.

Biar dalam 15 minit pastu mama basuh dengan air suam….hoh memang kulit moist….sampai ke pagi you all..mama plak memang sejak 2 menjak ni takleh pakai apa apa kat muka..termasukla moisturiser. .memang superb la….

Cuba amalkan 2 ke 3 kali seminggu..marvellous sangat.

Love
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s