Nak kurus??? ? Omegaguard vs. Lecithin

Salam jumaat you all…ni spesel punya!!!! Baru lepas raya Qurban kan???? Ramai yang berkorban tahun ni..cuma statement mautnya..jangan plak kita yang sebok melantak daging korban terkorban!!!! Iyola….mau tak kolestrol naik darah tinggi naik???? Hihihi

Ok! Since mama ada stok daging tetel aka lemak daging yg sedap banget bila masak asam pedas melaka..even I ni orang kedah you all…maka mama pon terpikir la idea eksperimen lagi..hihihi. eksperimen la sangat sampai blk kampung si kembar 2 orang adik mama complaint “Along..awat blog hang penuh eksperimen jaaaaa???”
Mama gelak jer la kan…

Atas bantuan d lil scientist s in d house si Syafi & Iyad…..maka jadikla eksperimen super pantas ni. Sempat la jugak Iyad dok kira biji omegaguard & lecithin..untuk omegaguard mama pakai 2 biji jer…lecithin plak 4 bijik..rasionalnya dosage lecithin double omegaguard kan?? Kalau amek omegaguard 3 bijik…lecithin jadik 6 bijik..pasai apa mama pakai daging tetel???? Sebab ada yang bila borak borak dengan mama kata “test dengan minyak cair boleh la..dalam badan kita lemak pejal kot…tak caya..tanya sapa yang pernah ceaser..tak ker antara lapisan perut yang dipotong tu lapisan lemak???? Hehehe mama salah sorang yer kekaum itu.

image

Lecithin

Ni gambor daging tetel & 4 bijik lecithin

image

Ni plak mangkok kedua daging tetel dengan 2 bijik omegaguard  pict ni atas ihsan Iyad.

Pastu, mama pecahkan omegaguard & lecithin dalan 2 -2 mangkuk tu

image

Iyad sempat lagik main main dengan omegaguard plak….macam biasa la lecithin pecah jadik brownsih lendir omegaguard plak clear – slight yellowish watery fluid. Pastu apa mama pikir tak proven ni..mula2 macam tak nampak apa yang berubah pon….pastu mama terpikir..eh dalam perut ada liquid kan???? So mama tambah le 4 sudu makan air suam dalam setiap mangkuks…mama & Syafi pon kacau la..sampai naik lenguh tangan tapi takder la smp 5 minit.

image

Mama tanya Syafi..apa beza mangkuk lecithin & mangkuk omegaguard? ??? Kata anak dara mama ni…lecithin jadik macam gumpal gumpal kaler  brown..siap melekat kat mangkuk you all…nak jadikan cerita..tme mencuci..mama just simbah air panas..stain brownish tu ada lagi kay tepi mangkuk….memang harus campak get clean dish wash mau kasi bersih itu mangkuk…kalau dalam perut..sila lah tambah alfalfa yer..kasi purged keluar semua sisa lemak tu.

Ni plak mangkuk omegaguard itu.

image

Waduh lemak cair you all…jadik macam sup tulang/ daging gitu…sorry yer mama tak dapat zoom sebab harapkab photographer ciliks mama jer amek gambor..you all nak gambor besar sila zoomkan window anda yer..hehehhe.

So hapo lagi….yang mana satu idaman kalbu???? Mau kasi licin omegaguard & lecithin se Malaysia gamaknye….

image

image

Love
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

One thought on “Nak kurus??? ? Omegaguard vs. Lecithin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s