Istimewa Shaklee Collagen Powder

image

Owh….sekilas pandang…ada yang kata…huhu “ngerinya I tengok harga Shaklee Collagen Powder aka cik SCP ni..mahalnya weh…..” . Pecaya tak korang yang sebelum ni mama pon masuk kategori sama….cuaknya bila tgk rega cik SCP comey ni…nak dibuatnya cerita ujung thn lepas waktu promo cik SCP…pada buy 6 free 1…maka I grab la sekotak untuk mama tersayang….yer la dek non oi ..time promo la I bole bagi kat parents kan..takkan anak nye jer nak gorgeous…mama pon kena la gorgeous sama yer dok.. yang menariknya kesannya seawal 7 hari…yang pigmentasi degil tu slow la sikit..tapi yang kulit tangan my mama yang sensitive tu jadik lemvut you all..samapai naik terkujat I…hahaha

Apa istimewanya Cik SCP kita ni? Berbeza dengan marine collagen..cik SCP kita ni diperbuat dari campuran propietary kolagen dari sisik ikan merah, ekstrak biji Camellia japonica, ekstrak pfaffia, elastin dari kolagen ikan, vitsmin C dan B, ekstrak kekerang dan Lactobacillus acidophilus.

Ada plak yang tanya mama…habis yang orang dok jual marine kolagen tu tak berkesan ke? Mama tak kata tak berkesan..siapa la mama untuk kaji produk orang lain kan..tp sebagai pengguna..mestilah kita nak yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan diri kan? Kenapa pulak Shaklee bertungkus lumus gabungkan semua bahan bahan eksotik untuk hasilkan Cik SCP ni…jadinya kita kena pahamkan apa peranan setiap komponen dalam Cik SCP ni…ha tu dia!!!!

Kolagen dari sisik ikan merah
Kenapa Shaklee gunakan sisik ikan merah? Bukannya sisik ikan tilapia macam sesetengah produk lain..sebab paling utama cuma tengok ikan merah tinggal kat mana? Sungai sungai atau kolam yang tahu tercemar ke idok atau laut dalam yang kurang pencemaran? Soklan ada Sains Alam Sekitar darjah 3 plak ye dok? Hehehe. .kolagen dari sisik.ikan merah adalah dari jenis premium dengan pencemaran minimum…sebab itu la penyerapan yang di offer pun sangat tinggi… Tahu tak sumber kolagen dari laut dalam lebih mudah diserap badan daripada kolagen haiwan…spesel tak?

Ekstrak biji Camellia Japonica
Biji  Camellia Japonica terdiri daripada asid oliek…apa kebenda pulak ni? Oliec acid ni adalah sejenis emolien dan pelembap kulit. Contoh lain sumber asid oleik ni dari minyak sawit & virgin coconut oil. Tapi istimewa biji Camellia Japonica ni.ia kaya dengan isoflavone,  sejenis anti oksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

ekstrak Pfaffia
Pfaffia bi pulak adalah sejenis ginssng jauh orrr…dari Brazil u all..Apesal la Shaklee ni susah payah benor nak gabungkan Brazillian ginseng ni dalam Cik SCP ni???? Ha….sebab untuk memaksimumkan kesan  cik SCP ni la..bila ginseng korang bergabung dengan ekstrak Camellia Japonica..ia membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Sebab tula gabungan Cik SCP menghidratkan tisu tubuh untuk memjadikan kulit lembut, lembap dan licin….Marvellous sungguh kan?

Elastin dari kolagen ikan
Ini la yang paling spesel….premium high grade collagen bukan dari sisik ikan shj tau…..kalau setakat pakai sisik ikan…..”selamat jalan romeo la ye”   itu low yaa punya gred….premium collagen mesti ada elastin dari ikan….pasai apa? Kalau setakat kolagen saja….kulit nampak lembut tapi tak anjal mcm tilam dreamland la kan…sebab elastin ni la yang memberikan bouncy effect bila kulit ditarik atau dicubit…sebab tu mereka yang ambil premium kolagen ni kulif tegang, anjal gitu…..

Vitamin C dan B
Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit. Vitamin B plak membantu metabolism….sapa la kulit pinkinsh cantik…..kena telan Vit B tau…setakat amek vitamin C saja tak cukup….haaaaa best kan

◆ Ekstrak kekerang
Haaaaa ni lagi istinewa Cik SCP  kita..sebab ada ekstrak kerang….pasai pa pi tambah kerang pulak…..haaaajangan tak tau kolagen bukan setakat nak bagi kulit lawa…kat sendi2 pun perlukan collagen gak…tapi stakat collagen saja tak cukup  untuk kesihatan sendi…kwna ada glucosamine..barulah sendi kita cukup liquid antara sendi.

Lactobacillus acidophilus
Penah dengar susu vitagen ada Lactobacillus kan??? Sebab apa….Lactobacillus ni membina semula sistem usus yang sihat…untuk meningkatkan penyerapan kolagen…

Istimewa sungguh la Cik SCP kita ni…bila dah baca so Kesimpulan nya..apa kebaikan cik SCP kita ni?
♥ Meningkatkan kelembapan kulit
♥ mengurangakn kulit kasar dan kekeringan
♥ meningkatkan dalam penampilan keseluruhan
♥ meningkatkan kelembutan dan kelicinan
♥ memastikan mekap kekal
♥ mencantikkan tekstur rambut
♥ meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti
♥ meningkatkan keserian, tona & warna kulit
♥ mdngurangkan garis garis halus kedutan dan kesan pigmentasi.

Best tak……cepat laju2 sementelah October promo ni

Love
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s