Istimewa Shaklee Sustained Released Vitamin C

image

Shaklee SR Vitamin C

Hi you all…kalau dalam post sebelum ni mama share pasal differences Shaklee SR Vit C dengan brand repacked cap Dr Holland & Vit C organik, hari ni mama nak story pasal kehebatan Vit C Sustained Released (SR).

Tahu tak..yang badan kita cuma mampu menyerap 100mg Vit C pada satu satu masa? Habis…kalau kita ambil vit C lebih dari 100mg sekali..apa jadi? Haaaa kalau vit C tu bukan dari jenis sustained released…then extra dosage tu akan gone dgn air kencing la..sebab vit C ni jenis vitamin larut air.

Berbeza dengan Shaklee SR Vitamin C; kandungan vitamin C tu akan released pada selang masa tertentu..utk pastikan badan kita dapat menyerap semua khasiat dlm tablet vit C yg kita telan. Tahu tak setiap tablet Shaklee SR vit C adalah bersamaan dengan 7.5 biji oren dengan kulit kulitnya sekali….Special kan??? Mampu ker nak telan 7 biji oren dgn kulitnya sekali setiap hari?? Tak ke bole cirit jadinya…..terlebih lawas la jadinya….barulah kulit jadi glowy2 gitu. Mudah ke susah??? Kalau mama la personally rasa tak mampu kot nak telan 7.5 biji oren dengan kulitnya sekali. Betul amek buah original dpt serat…tapi terlebih serat jadi apa???? Hehehhe sendiri mau ingat la kan…paling paling mama rasa bole telan 2 biji jer kot oren sehari..tp isi jer la..kulit oren I tak sanggup kot…kosnya lagi. Sebijik oren kata la RM0.80. 8 biji dah RM4..kalau serumah ada 4 orang..tak ke jadi kos beli oren jer dah RM 16. Tu tak campur dengan kos bahan makanan lain…bangkrap mama macam tu tak????. Percaya tak anda bole dapat khasiat 7.5 biji oren dengan RM0.40??? Nak tau caranya? Sebijik Shaklee SR Vit C itulah reganya. Murah tak??? Satu family boleh ambil plak tu…Menarik kan?

Kenapa badan kita perlukan vitamin C? Ala ala soklan kelas Biology plak dak???

♥ membina kolagen- macam mana tu? Struktur kolagen yabg menjadi asas kepada otot, kulit, tisu dan tulang rawan…sebab tu lah SR vitamin C penting sebagai vitamin kecantikan. Cukup sebijik sehari insyaAllah masalah kulit kedut..bahagian yang kurang anjal jadik pejal…kena pulak tambah ESP atau Shaklee Collagen Powder memang vogue d vass la you all

♥ memperbaiki sistem darah- kekurangan vitamin C menyebabkam masalah gusi berdarah, kulit kusam, kering atau mengelupas. Jadik insyaAllah masalah kulit & gusi you all kurang lepas konsisten dengan Shaklee Vitamin C.

♥ peningkatan sistem imun- tau tak yang vitamin C penting untuk memasrikan sel darah merah dapat menyerap zat besi dalam makanan dan suplemen? Pastu, cik vitamin C comel kita ni membantu menentang bakteria dan kuman sekaligus meningkatkan imuniti..tambah lagi virus flu ; selsema.. insyaAllah akan sembuh cepat..ni buat mama teringat..zaman mama tak kenal Shaklee lagi..anak dara mama si Syafi kerap benor selsema…sampai dah tak larat bagi ubat…doktor memang bagi vitamin C..make sense tak?

♥ Memerangi Kanser- macam mana? Vitamin C adalah sejenis anti oksidan..anti oksidan ni penting untuk membina interferons semulajadi dan merangsang pengeluaran sel T untuk melawan sel kanser. Senang cerita pasal interferons ni..you all bayang sel kanser tu macam tentera musuh siap bawak peluru berpandu bagai dgn keta kebal versi terkini….huhu seram kan??? Maunya sistem badan lemah…haaaa apa jadi jatuh gedebuks la yer dok…bayangkan inyerferons ni la askar dalam badan u all nak lawan tentera musuh tu…kalau askar dalam badan tu tak cukup kuat memang horror la jawabnya…terduduk gitu….sebab tu kita kena belai interferons dengan vitamin C, Nutriferons atau Vivix…untuk budget consistent amek vitamin C memadai yer…

♥ mencantikkan kulit- kan ke vitamin C membentuk kolagen & memperbaiki blood circulation….sebab tulah ia membantu kulit untuk cerah semulajadi…mengatasi pigmentasi dan menyekat pembentukan pigmen…masalah pigmentasi memang kerap menyerang wanita..especially masa mengandung, umur meningkat lebih 30 tahun…I lah salah sorang nyer k…time preggie jer memang jenuh bintat2 pigmentasi naik…tepek ler apa pun degil benor nak ilang…..Alhamdulillah sekarang dah terkawal…

♥ memprbaiki insomnia- haaa ni ramai tak tahu kurang vitamin C menyebabkan masalah insomnia….insomnia tu apa…click sini

♥ mengekalkan kolestrol sihat- kandungan vitamin C yang cukup mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan celebral dan skurvi

Luv
MamaSyafi
0134895962
naza.akmar@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s