Sambungan Eksperimen Kurus Dengan Shaklee

Hi you all..selepas hot page mama dengan eksperimen alfalfa & lecithin yang meletops tu…ni ha..ada yang mintak mama sambung eksperimen kami dengan omegaguard plak…ok you all..atas permintaan ramai…kami run second batch eksperimen k..khas untuk pembaca setia blog mama yang bersawang gitu…

Bagaimana Omegaguard Menurunkan Berat Badan

pict credit

Pengambilan minyak ikan boleh mengurangkan 1-2 Ibs sebulan tanpa diet atau eksesais….Guano tu??? Gempak kan? Tapi make sure pakai minyak ikan ultra pure gitu..barulah mantop….hihihi
Kalau minyak ikan cap ayam..maap ler yer…
Yang best lagi..omegaguard takder la you all kena kesan lembik jer sepanjang hari.Berbeza dengan setengah produk diet berkafeein..memanglah badan segar….tp pastu mulalah lemau . omegaguard ni lain bertenaga jer sepanjang hari. Yang musykilnya macam mana minyak bole bakar lemak? Konsepnya sama macam guna lecithin…lemak baik bakar lemak jahat…bila lemak terbakar…muscle naik gitu..awesome kan?

Percaya tak..pengambilan minyak ikan bole membantu kontrol selera makan??? Haaaa  ajaibnya…pengambilan minyak ikan membantu seratonin released stability so perut rasa kenyang jer manjang….bonus kan??? Takder la mulut asyik nak makan jer kerjanya…sebab tu jugak gamaknya preggies yg ambil omegaguard kurang masalah kenaikan berat badan berlebihan…sebab mulut kurang nak mengunyah….hahahha para preggies sila stok up omegaguard anda…bagus utk baby & mummy gitu. Walaupun u all tak dapek la nak diet sampai dapat hourglass figure waktu buyong…if you all maintain konsisten dengan omegaguard lepas beranak..memang dapatlah insyaAllah the hourglass figure….tp amalan lain jangan lupa yer….eh drpd citer diet tersasul ke ceriter mak buyung plak dah..ampun you all..

Pengambilan omegaguard membantu menaikkan kadar metabolism badan. Ia juga membantu menghilangkan kerengsaan otot post workouts.  Best kan? Kot yer pon…bole tingkatkan metabolism jangan la pulak you all mengadap junk food yg penuh dengan saturated fat…tak mampu nak kurus dek non oi….

Minyak ikan tulen juga membantu mengurangkan pengumpulan lemak dalam badan..sebab apa yer??? Sebab minyak ikan meningkatkan insulin sensitivity. Bila cell badan lebih sensitive pada insulin. .kurang risiko makanan yang kita makan terkumpul sebagai lemak….so awesome….mama jatuh cinta lagi dengan omegguard.

Peranan Alfalfa
Jenuh dah mama meraban dalam post sebelum ni..jadik you all click sini jer la senang

Eksperimen Omegaguard dan Alfalfa

Straight to the point lah…

Step 1
Sediakan bekas air dengan minyak sama mcm eksperimen sebelum ni

image

Step 2
Pecahkan pulak sebijik omegaguard.

image

Step 3.
Godakkan selama 15 – 30 saat.so jadi la macam ni….Even lepas berenti godak pun boleh nampak bubbling effect pada oil surface tu…ala macam sabun yang berbuih-buih..
Gitula kekdahnya…bezanya dengan lecithin; omegaguard bagi lemak bubbling gitu…lecithin pulak lemaknya teremulsi…so u all pilih nak lemak jahat dancing in the belly dengan omegaguard atau jadi emulsi lemak dengan lecithin.

image

Step 4
Masukkan pulak alfalfa 3 biji….godakkan lg 5 minit..kali ni mama n anak2 godakksn sampai alfalfa hancur..sob..sob..video yang diambil lupa save pulak…huhuuhuh
So you all tengok jer la gambar orang godak alfalfa la…bezanya kali bole nampak viscosity minyak tu dah kurang..sebab bila mama tr kaup-kaup dengan sume mengalir laju jer…
Senang membuang gitu…wawawa.

image

Kesimpulan
So pengguna bijak pilihlah yang mana satu idaman kalbu kombo lecithin & alfalfa atau kombo omegaguard & alfalfa
Dua-dua kombo ada kelebihan tersendiri…

Bye…….
XOXOXO
Mama Syafi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s