Berbaloi ke Aku Makan Vitamin

Ok dearies…memandangkan banyak sungguh brand makanan tambahan kat market kita sekarang…ada yang tradisional dalam bentuk jamu gentel, ada pulak yang bentuk kapsul jamu, ada yang dalam bentuk shake, ada jugak vitamin.

Vitamin pon macam macam cap…macam macam jenis..multivitamin lah, folic acid, calcium, EPO & macam macsm jenis yang terbelit lidah I nak nyebut. Soklan nye, macam mana nak test badan kita bole serap ke tak zat dalam tuh? Menarik kan?

Betul, kita boleh baca label dan tengok contents & manfaat suplemen tu..soalannya boleh tak kita test sendiri untuk menambahkan keyakinan kita terhadap keberkesanan produk tu? Jangan tanya mama lagi…macam mana nak check kandungan racun @ bahan beracun..mama tak khatam lagi…Tunggu yer…mama study & mama share nanti dalam post lain.

Ni info yang mama gathered dari several resources  dan ni.

Untuk home test multivitamin (kecuali untuk jenis sustained released type) senang jer…..cuma check macam mana multivitamin tu mengembang dalam air suam pada suhu badan selama 30 minit….itu jer……

Eksperimen pada Vitalea tunggu next entry yer….

Love
Mama Syafi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s