Bila Anakku Berpuasa

Salam Ramadhan you all.sebok benor mama time bulan posa ni. Macam lipas kudung. Masak sahur, siapkan anak ke tadika, pergi keja kat menara 88 tingkat, balik amek anak, masak, berbuka, terawih, homework anak. Haish panjang sungguh senarai. Tapi semua orang pun sama, Allah anugerahkan 24 jam sehari tak lebih tak kurang. Yang rasa masa kurang sebab kita tak susun masa. Aduhai panjang benor mama bebel.
Tahun ni, first time Syafi Humaira belajar posa. Sebelum ni tak tahan godaan tahun ni gamaknya dah 6 tahun & teachers di Junior Creative Mind Montessori galakkan students 6 years belajar posa…time kat school tabah jer posa, sampai rumah mulalah jadi dinosour. “Mama, kakak dah lapar tak tahan lah bau mama masak” & mcm- mcm lagi lah…
Alhamdulillah setakat ni dapatlah posa penuh 3 hari yg lain tu stakat 6 ptg jer la
Huhuhu

Abak dara ni plak susahnya la nak bangun sahur, mata mcm ada gam….risaukan anak yg tak larat nak sekolah… Option mama, bancuh jer susu sebotol….dalam tu letak sesudu teh ESP, sesudu teh performance drink & mealshake sesudu teh. Alhamdulillah, balik dari tadika takder la mama nampak Syafi melepet benor, bibir pun taklah merekah.
Sangat membantu lah Mighty Gems ni (ESP, Mealshake & Perf Drink) untuk keluarga mama.

Time berbuka mama make sure siapkan air ber performance drink pulak….ohsem you all ala2 minum air 100P**s tangerine oren gitu….
Ok la u all mama nak sambung ber basic H cuci rumah plak

See ya

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s