Anak sihat dengan Shaklee Mealshake

Hi you all, mama ada pop quiz ni, siapa jawab yes angkat tangan. Anak- anak comel you all cerewet pasal makan? Nak makan jajan & what not? Huhuhu, mama pernah melalui fasa tu. You all tak craving for junk food is a sign of nutritional deficiencies.
Sentap hokey? Mana tak, minum susu ajer tak dapat memberikan keperluan nutrien kepada anak-anak lebih 2 tahun. Bila badan tak dapat semua nutrien yang diperlukan mulalah ada signs pelik-pelik macam makan candy utk tingkatkan paras gula darah, memang la ada energy tapi kejap jer. Sebab tu jugak is boleh melemahkan sistem pertahanan badan anak kita – tu yang jadinya kerap selsema, batuk, demam dsb. Nak pulak anak yang hantar day care lagi la sonang kena penyakit.

20130516-054955.jpg
pict

Anak mama sendiri Syafi Humaira pon gitu ler kekdahnya sampai la mama jumpa Shaklee Mealshake. Pencarian yang lama you all, hikmahnya Allah bagi mama kesempatan bagi susu mahal cap p*********re untuk si manja mama. Rabak poket hokey, itupun mama bagi susu itu 1-2 kali sehari sebagai makanan tambahan. Tambah pulak dengan susu S*********n J********r lagi. Haiyo anak sorang minum susu formula tapi kos gedebuk you all!!!!! Pengsan mama k. Yer la susu mahal tu ajer dah lebih RM200 sebulan tau…Hohohohoh.
Bila mama jumpa Shaklee Mealshake mama terus jatuh chenta you sebab
1) ia memberikan lebih 15mg protein dalam setiap hidangan
2) tiada pengawet tiruan
3) penggunaan sumber vitamin semulajadi

Tak percaya, tengok ni pulak

20130516-055907.jpg
Yang mana satu pilihan hati, sendiri mau pilihlah….hehehe
Apa yang you all tunggu, insyaAllah banyak khasiatnya. Syafi buah hati mama sekarang berselera you all, macam-macam dimintaknya mama masak. Adik Iyad pon sama, kejap sorang nak makan nasi goreng, mee goreng, donut lagi sampai ke keropok lekor! Nak dikisahkan kat Bintulu ni takder keropok lekor sedap, mama gugel resepi & buat keropok lekor sendiri. Marvellous gitu.
So you all nak anak yang berselera makan,badan sihat & bijak? Ambillah mealshake. Superb gitu

Luv
Mama Syafi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s