Image
0

Oh superb Omega Guard

20130208-153956.jpg

Bila sebut minyak ikan, selalunya kita akan bayangkan cecair putih melekit yang berbau sungguh “fishy” itu. Oh saya sangat tidak tahan dengan bau minyak ikan sebegitu. Ada alternatif lain, kalau kita rajin jalan-jalan di farmasi, macam macam jenama ada. Harganya pon bole tahan. Hmph… Jadi macam mana untuk kita pilih minyak ikan yang terbaik?

Ada tujuh kriteria yang kita sebagai pembeli patut tahu sebelum membeli sebotol minyak ikan iaitu ketulenan, kesegaran, potensi, nutrien, struktur molekular, ‘bio-sustainability’ dan kos.

Bila bercakap tentang ketulenan minyak ikan, kita perlu sedar yang terdapat banyak spesis ikan yang dicemari oleh PCB PCB, logam berat dan dioxin yang merbahaya untuk kesihatana terutamanya untuk kanak-kanak dan bayi dalam kandungan. Minyak ikan tulen boleh didapati melalui proses ‘molecular distillation’ yang berkesan utul menyaring toksin dari minyak ikan itu. Berita baik untuk anda semua, Shaklee Omega Guard melalui proses ‘triple molecular distillation’! Bukan sekali ia melalui proses penyulingan TAPI 3x. Sebab itu Omega guard adalah minyak ikan ‘ultra pure, pharmaceutical grade’ yang terbaik untuk kita semua.
Bila bercakap mengenai minyak ikan segar, ia sepatutnya tidak mempunyai bau “fishy” bagai ikan yang dah bermata merah, pecah perut atau bau-bauan seperti lemon.
Kemungkinan besar perasa lemon dimasukkan utk “masking” bau ikan yang sungguh euwwww itu

Minyak ikan terbaik seharusnya nempunyai potency Omega-3, omega-6, DHA dan EPA yang seimbang. Kandungan nutrien yang tidak seimbang, bole menyebabkan “reverse reaction”. Penat kan beli “fish oil” mahal, tapi akhirnya dibuang

Minyak ikan yang bagus sepatutnya mempunyai kandungan omega 3 melebihi 200mg per kapsul

Bio-availability minyak ikan bergantung kepada struktur molekulnya. Jika stuktur molekulnya dalam bentuk natural, ia lebih mudah diserap oleh badan.

Sustainability juga penting, sebaiknya pilihlah minyak ikan yang diperbuat daripada ikan yang diiktiraf oleh pihak berwajib

Yang terakhir pastikan harga minyak ikan setanding dengan kualitinya.

Untuk saya, pastinya Shaklee Omega guard. Saya jatuh cinta dengannya. I am loving it so much. Memandangkan Feb 2013 ini adalah bulan promosi omega guard, anda bole mendapatkan lebih nilai untuk wang anda. Yang pasti, ada pakej istimewa untuk anda semua

PM/ e-mel/ whatsaps saya utk keterangan lanjut promosi ini naza.akmar@gmail.com /0134895962

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s